Nuţu Cămătaru a părăsit închisoarea călare pe cal

4637-320564-hanr7563.jpg

În luna iunie, Nuţu Cămătaru a fost eliberat din închisoare după şase ani de detenţie. Pentru ca momentul să fie memorabil, la ieşirea din puşcărie, Cămătaru a „încălecat pe-o şa”, galopând pe cal ca un adevărat haiduc.

Jo Jo Dan l-a făcut KO pe Andre Marcos Don Nascimento

4637-320563-hanr1903.jpg

Încleştare, tensiune, determinare. Toate s-au „citit” pe chipul boxerului român Jo Jo Dan, în instantaneul surpins de fotoreporterul ziarului Libertatea la începutul verii, când pugilistul nostru şi-a apărat cu succes titlul WBC Continental Americas, învingându-l prin KO în repriza a zecea pe brazilianul Andre Marcos Do Nascimento, într-o gală găzduită de sala Rapid din Capitală.

Înmormântarea sopranei Roxana Briban

4637-320565-hanr8458.jpg

Ca un strigăt sfâşietor de disperare, aşa arăta chipul lui Alexandru Briban, în 23 noiembrie, la înmormântarea soţiei lui, soprana Roxana Briban. După deznădejdea adusă de sinuciderea artistei şi de momentele îngropăciunii, soţul a mers totuţi, mai liniştit acasă, unde s-a pus, creştineşte, pe căutat partenere pe Facebook.

Traian Băsescu în marea de oameni, la înmormântarea mamei sale

4637-320561-base01..jpg

Lacrimi adevărate pe obrazul preşedintelui Traian Băsescu. Straie cernite pentru Maria, „prima doamnă a ţării”, dar şi pentru EBA, fiica cea mică a cuplului prezidenţial. La începutul lunii octombrie, şeful statului şi-a condus mama, Elena Băsescu, pe ultimul drum, către locul odihnei veşnice dintr-un cimitir din Constanţa. Oricum, pentru siguranţă, Theodor Stolojan nu apare în cadru.

„Acum, după cum mi-o fi norocul. Prind ori un somn ori o lebădă”

4637-320566-hanr9166.jpg

Toamna, angajaţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement ies la „pescuit” de păsări în Herăstrău. Înaripatele exotice ce populeaza marea oglindă de apă bucureşteana, dar şi alte lacuri ale Capitalei, sunt adunate înaintea venirii anotimpului rece şi mutate pentru iernat într-o fermă din judeţul Călăraşi.

„Bun, la service n-am găsit loc, dar cu maşina ce-au avut?”

4637-320569-masinalizeanu03.jpg

O imagine tot mai obişnuită pentru peisajul stradal bucureştean: un şofer aflat în exerciţiul funcţiunii, nevoit să verifice în plin trafic şi dintr-o poziţie incomodă, dacă are cauciucuri de iarnă, lânfă intersecţia de la Lizeanu. Cauza? O groapă „de rutină” apărută în timpul unei obişnuite lucrări de scobire a asfaltului efectuată, probabil, ca şi altele, pentru găsirea comorii regelui Decebal taman în Capitală.

„Solicit loc de aterizare sinucigaşă”

4637-320745-sinucigasuniriidrogat.jpg

„Bărbat suplu, 28 de ani, consumator stabil de droguri, dornic să-şi trăiască clipa din vârful unei instalaţii de iluminat public, solicit loc de aterizare sinucigaşă, de preferat în centrul Bucureştiului. Rog seriozitate!”. Probabil că într-o zi o să găsească ce caută…

Băieţel… fetiţă?

4637-320568-hanr9396.jpg

Gustul amar al pâinii sărăciei se întâlneşte cu chipul dulce-inocent al copilăriei. Chiar şi când buclele blonde sunt, de fapt, ale unui băieţel din judeţul Buzău, al cărui frate s-a născut hermafrodit, având atât organe sexuale masculine cât şi feminine. Poate că, într-o zi, când va fi mare, micuţul din imagine va cunoaşte şi alt gust al vieţii decât cel pe care, deocamdată, i l-a rezervat destinul.

(Foto: Robert Hanciarec)

Adelina Chivu a născut încă o fetiţă

4637-320571-adelinabebe.jpg

La începutul anului 2010, Adelina, soţia lui Cristi Chivu, a trecut prin momente teribile. După groaznica accidentare la cap a căpitanului Naţionalei, Adelina a trecut şi prin suferinţa cauzată mamei ei de tumoarea de la singurul rinichi pe care-l are. Pe scările Spitalului de Urgenţă Floreasca, în aştepatrea veştilor despre mama ei, Adelina privea fotografiile cu prima ei fetiţă, Natalia, ce avea doar un an. La începutul lunii noiembrie, ea avea să devină mamă a doua oară, aducând pe lume tot o fetiţă, Anastasia.

Cu barca pe Calea Floreasca din Capitală

4637-320572-cubarcainbucuresti03.jpg

Ce poate fi mai frumos decât o plimbare cu barca pe un lac acoperit cu nuferi? Poate doar o plimbare cu barca gonflabilă pe Calea Floreasca, aşa cum arăta ea în primăvară, când se topeau zăpezile căzute în Bucureşti. Oricum, colegii de la Libertatea au fost încrezători în forţele proprii şi n-au purtat veste de salvare. Bafta lor că n-au nimerit şi-o mare groapă.

Derby-ul Dinamo-Steaua

4637-320573-dinamosteaua.jpg

Un derby Dinamo-Steaua nu are „sare şi piper” fără spectacolul arzător, la propriu şi la figurat, al tribunei.  Fanii dinamovişti din dreptul „peluzei Cătălin Hâldan” au dat un adevărat show în timpul partidei desfăşurată în octombrie, în turul actualei ediţii de campionat. Probabil că asta i-a şi ajutat pe „câini” să câştige cu 2-1. Dar pregătirile pentru Liga Campionilor par eterne…

Un căţel şi fotoliul lui

4637-320574-gabi4278.jpg

Natură moartă cu căţel. Un instantaneu sugestiv surprins de fotoreporterul Libertatea prin acest adevărat „pol al sărăciei” bucureştene, care e cartierul Ferentari. Câinele însă nu ştie nici în ce an se află, nici în ce ţară, nici cine e la putere şi nici cât e salariul minim pe economie. Pare că e doar el pe lume, el cu fotoliul său.

Suporterii înfierbântaţi

4637-320575-gabi7852.jpg

„Haaaaide Steaua! Pe ei, pe mama lor! Opsss, ce cald s-a făcut!”. Unii suporteri stelişti ating temperatura „de fierbere” indiferent de anotimp. Nici frigul ce i-a zgribulit partenera de meci nu l-a împiedicat pe acest fan să încerce să dea o probă a rezistenţei lui, dar şi o dovadă a crizei ce bântuie ţara, încât românul nici bani de chiloţi pare să nu mai aibe. Doar de ceasuri…

La înmormântarea lui Adrian Păunescu

4637-320576-gabi8945.jpg

Două efigii ale durerii: Andrei şi Ana Maria, doi dintre copiii poetului Adrian Păunescu, cu sufletul „în bernă” după decesul părintelui lor, la 5 noiembrie, la al cărui catafalc au vegheat fără odihnă.

La meci sau la soare?

4637-320577-sportulrapid.jpg

La mare, la soare, prin vacanţa mare? Nu! De fapt e vorba de un cămin studenţesc din Regie ai cărui locatari sunt, probabil, mari amatori de fotbal, ei privind către terenul unde Sportul Studenţesc lupta contra Rapidului. În ciuda interesului manifestat de suporterii de ocazie, giuleştenii au câştigat cu 2 – 0. Dar, meciul a fost, cu siguranţă, fascinant, dacă a iscat un aşa interes. Sau lumea stătea, de fapt, la bronzat?

Vezi şi: Foto | Iată cele mai frumoase fotografii pe care Libertatea le-a făcut in 2010 (1)

Libertatea vă prezintă câteva dintre cele mai interesante poze ale anului trecut | Au făcut istorie!

(Foto: Gabriel Pătruţ)

Nu rata mâine cele mai tari poze pe 2010 din presa mondială!

FABULOS! Cu cât a scăzut valoarea acțiunilor Coca-Cola la bursă, după ce Ronaldo a mutat două sticle la conferință!
PARTENERI - GSP.RO
FABULOS! Cu cât a scăzut valoarea acțiunilor Coca-Cola la bursă, după ce Ronaldo a mutat două sticle la conferință!
Olivia Steer, în centrul unui nou SCANDAL. Ce a îndrăznit să spună acum soția lui Andi Moisescu
Playtech.ro
Olivia Steer, în centrul unui nou SCANDAL. Ce a îndrăznit să spună acum soția lui Andi Moisescu
Un video cu momentul prăbușirii telecabinei din Italia a fost făcut public. Cele 14 victime mai aveau un metru și scăpau
Observatornews.ro
Un video cu momentul prăbușirii telecabinei din Italia a fost făcut public. Cele 14 victime mai aveau un metru și scăpau
Horoscop 16 iunie 2021. Scorpionii ar fi bine să gândească de două ori și să vorbească o singură dată
HOROSCOP
Horoscop 16 iunie 2021. Scorpionii ar fi bine să gândească de două ori și să vorbească o singură dată
Reacția Coca Cola după ce Cristiano Ronaldo a luat sticlele de suc de pe masă și le-a recomandat oamenilor să bea apă
Știrileprotv.ro
Reacția Coca Cola după ce Cristiano Ronaldo a luat sticlele de suc de pe masă și le-a recomandat oamenilor să bea apă
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Telekomsport
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)