MENIU CAUTĂ
, de Eduard Apostol

FOTO | Români la coadă la mânăstirea Suroti din Grecia, în duminica Floriilor

Distribuie

Mânăstirea Suroti din Grecia a fost un loc de pelerinaj astăzi, în duminica Floriilor. Printre oamenii aflați acolo s-au numărat și mai multe grupuri de români, mai ales că mânăstirea este considerată „al doilea Athos”.

Mănăstirea Suroti este un loc de neratat pentru creștinii ortodoxi din întreaga lume. Și un colț de rai pentru români nu doar în drumul lor spre concediul estival.

Astăzi, de Florii, mănăstirea unde este mormântul Sfântului Paisie Aghioritul a fost loc de odihnă a sufletului pentru sute de pelerini, printre care și numeroase grupuri de români.

Mănăstirea este închinată Sfântului Ioan Teologul și Sfântului Arsenie Capadocianul, ale cărui Sfinte Moaște se află așezate, cu mare evlavie, în biserica mare.

Mănăstirea este ocrotită și de Cuviosul Paisie, mai ales că este ctitoria lui. Sfântul Paisiei e unul dintre cei mai iubiți părinți ce au viețuit la Muntele Athos, iar după ce a trecut la cele veșnice au apărut șase volume cu învățăturile lui, care se numesc Cuvinte Duhovnicești.

Comentarii