Mergi direct la conținut »
Deutsche Welle: Fotografii trucate cu Klaus Iohannis și Juncker prezentate în presa maghiară apropiată de Viktor Orban
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Deutsche Welle: Fotografii trucate cu Klaus Iohannis și Juncker prezentate în presa maghiară apropiată de Viktor Orban

O televiziune maghiară apropiată guvernului condus de Viktor Orban a publicat o fotografie trucată în care apare Jean Claude Juncker sărutându-l pe gură pe Klaus Iohannis, pentru a ilustra rezultatele alegerilor europarlamentare, scrie DW.

Fotografia a fost trucată astfel încât să amintească de celebrul sărut dintre liderul sovietic Leonid Brejnev și omologul său redegist Erich Honecker.

Imaginea a fost ilustrația folosită de televiziunea maghiară Hir TV în emisiunea ”Bayer Show” în timp ce realizatorul spune: ”Copii, în 30 de ani nu s-a întâmplat nimic. Voi pe cine ați vota?… Boșorogi care se amușinează în public? Juncker si un mare european despre care nu știu cine e”.

(min 6.14 – 7.37)

Hir TV este un post de televiziune aflat în proprietatea unuia dintre fondatorii partidului lui Orban Viktor, FIDESZ. Gazda emisiunii Bayer Show, Zsolt Bayer, face o aluzie la un celebru afiș FIDESZ de acum 30 de ani, în care apare perechea Brejnev-Honecker și un cuplu tânăr. Întrebarea pusă pe afiș, atunci, era: Voi pe cine ați vota?, explică jurnaliștii de la DW România.

Fotografia publicată de Hir TV este de fapt o imagine în care Juncker îl sărută pe frunte pe Frans Timmermans, dar în locul prim vicepreședintelui CE a fost pus chipul lui Iohannis.


Citește și: FOTO | Corespondență Libertatea de la Bienala de Artă de la Veneția 2019: de la epava unui vas pe care au murit 1.000 de imigranți până la performance-ul de pe o plajă artificială, cu care Lituania a câștigat Leul de Aur


Close
Închide
  Close