Mergi direct la conținut »
GALERIE FOTO/ Mii de timișoreni au înfruntat frigul să vadă parada militară. Și aici oamenii au huiduit discursul transmis de Viorica Dăncilă Galerie foto
22imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > GALERIE FOTO/ Mii de timișoreni au înfruntat frigul să vadă parada militară. Și aici oamenii au huiduit discursul transmis de Viorica Dăncilă

GALERIE FOTO/ Mii de timișoreni au înfruntat frigul să vadă parada militară. Și aici oamenii au huiduit discursul transmis de Viorica Dăncilă

Cu mic, cu mare, mii timișorenii au înfruntat frigul și au mers să vadă Parada Centenarului. Defilarea s-a ținut în alt loc decât în anii trecuți, astfel că oamenii au ieșit din timp să prindă cel mai bun loc. S-au înghesuit în balcoanele blocurilor de pe Bd. Take Ionescu și au huiduit discursul transmis de premierul Viorica Dăncilă.

De Raluca Diaconu,

Termometrele au arătat minus 2 grade, dar gerul nu i-a împiedicat pe timișoreni să urmărească tradiționala paradă militară organizată de Ziua României. Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, anul acesta a fost și mai spectaculoasă decât în anii precedenți, astfel că oamenii au plecat spre locuințe cu zâmbetul pe buze.

Momentul festiv a început cu prezentarea onorului, cu salutarea Drapelului de Luptă sfințit la Catedrala Mitropolitană și cu intonarea Imnului Național. Slujba a fost ținută de un sobor de preoți, iar discursurile oficialităților au întârziat mult așteptata paradă militară.

Aproximativ 700 de oameni și 144 de mijloace auto au defilat pe Bd. Take Ionescu, din Timișoara.

Discursul premierului Viorica Vasilica Dăncilă, citit de prefectul de Timiș Eva Andreaș, a fost huiduit pentru câteva clipe la parada militară de la Timișoara. Oamenii au trecut ușor peste moment și au aplaudat defilarea spectaculoasă a militarilor și a tehnicii.

Au trecut prin fața lor detașamentele cu tehnica Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Penitenciarului Timișoara și detașamentele Direcției Poliției Locale, iar cerul a fost brăzdat de două elicoptere. Atmosfera a fost încălzită de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Programul celebrării Zilei Naționale în Anul Centenarului a cuprins și o paradă a tramvaielor istorice ale Timișoarei, inclusiv a tramvaiului tras de cai, în care a urcat și primarul orașului, Nicolae Robu, dar și un spectacol de muzică populară în cadrul Târgului de Crăciun din centrul orașului.

De altfel, în Piața Victoriei, este deschisă de 1 Decembrie cea de-a XII-a ediție a Târgului de Crăciun, la ora 19.40 urmând să fie aprins iluminatul festiv. Seara se va încheia cu concerte ale Alexandrei Stan, Bosquito și Ștefan Bănică și cu un show de artificii.

Citește și:

GALERIE FOTO/ Profira Baciu sărbătorește Ziua Națională cu urechea lipită de radio și are un mesaj pentru guvernanți: „Să ne aducă acasă copiii din străinătate”

Close
Închide
  Close