Mergi direct la conținut »
Garda Elvețiană de la Vatican își schimbă uniforma și vor purta căști dotate cu echipament hi-tech
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Garda Elvețiană de la Vatican își schimbă uniforma și vor purta căști dotate cu echipament hi-tech

Garda Elvețiană de la Vatican își schimbă uniforma și vor purta căști dotate cu echipament hi-tech

Garda Elvețiană de la Vatican își schimbă uniforma și vor purta căști dotate cu echipament hi-tech realizate cu ajutorul unor imprimante 3D, citează Agerpres. Anunțul a fost făcut duminică, odată cu recrutarea a 32 de soldați noi în cea mai mică armată din lume.

Cei 32 de recruți noi din Garda Elvețiană Pontificală au depus jurământul duminică într-o ceremonie ținută într-o curte interioară a Vaticanului în prezenţa unor demnitari elveţieni şi ai Sfântului Scaun, printre care s-a aflat şi arhiepiscopul german Georg Gaenswein, prefectul Reşedinţei Papale.

Depunderea jurământului noilor recruți are loc în fiecare an pe 6 mai, pentru a marca ziua din anul 1527 când 147 de membri ai Gărzii Elveţiene au murit apărându-l pe papa Clement al VII-lea în timp ce Roma era jefuită de trupe germane şi spaniole.

Numărul membrilor Gărzii Elvețiene este în prezent de 110, dar va crește în viitor la 135. Aceștia formează serviciul personal de pază şi protecţie al papei și încă de la venirea lor la Vatican în 1506, poartă același echipament albastru, roşu şi galben, despre care se spune că s-ar inspira din picturile lui Rafael.

Anul acesta, însă, tradiţionale căşti din metal vor fi înlocuite cu versiuni din plastic rezistent, fabricate cu ajutorul unor imprimante 3D. Acestea vor fi mai uşoare şi, de aceea, mai confortabile pentru soldaţi. De asemenea, noile versiuni vor costa doar 880 de euro – aproximativ jumătate din preţul modelelor actuale din metal.

Aproximativ 40 de căşti din plastic au fost deja manufacturate, însă schimbarea uniformei va fi implementată doar după ce Vaticanul va găsi sponsori privaţi pentru a produce mai multe astfel de obiecte, a anunţat duminică site-ul Vatican News.

În Garda Elvețiană de la Vatican sunt recrutați doar bărbaţi de cetăţenie elveţiană, necăsătoriţi, catolici practicanţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani şi cu înălţimea minimă de 174 de centimetri. Recruţii pot să părăsească Garda Elveţiană după cel puţin doi ani de activitate în cadrul acestei armate.


Citește și: O britanică și-a găsit mătușa de mult pierdută când i-a oferit unei bătrâne un cadou pentru împlinirea a 100 de ani


Close
Închide
  Close