MENIU CAUTĂ

Gheorghe Burnei a fost suspendat din funcția de prodecan al Facultății de Medicină

Distribuie

Gheorghe Burnei a fost suspendat din funcția de prodecan al Facultății de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” din București, după ce procurorii l-au pus sub acuzare pentru luare de mită și îl suspectează că a făcut experimente neautorizate pe copii.

Chirurgul Gheorghe Burnei este suspendat, din data de 12 decembrie, din funcțiile de prodecan şi profesor universitar al Facultăţii de Medicină, a declarat purtătorul de cuvânt al UMF „Carol Davila” Bucureşti, Valentin Mateescu, citat de News.ro. Decizia de suspendare va fi aplicată până când procurorii vor finaliza ancheta penală, iar instanța va lua o decizie definitivă.

Gheorghe Burnei este acuzat de procurori de luare de mită și suspectat că a făcut experimente neautorizate pe copii.

Miercuri, Corpul de control al Ministerului Sănătății face verificări la Spitalul „Marie Curie” din București, iar Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul chirurgului.

Celebrul medic ortoped pentru copii Gheorghe Burnei a fost plasat în arest la domiciliu fiind suspectat că a făcut experimente neautorizate pe copii şi că a luat mită, potrivit unor surse din Poliţie.

Între timp, ies la iveală noi acuzații grave la adresa medicului Gheorghe Burnei, care ar fi recunoscut că ar fi folosit oase de vită cumpărate de la măcelărie pentru noi transplanturi. Acestea au fost găsite de anchetatori într-un frigider al secţiei de Ortopedie de la  Spitalul „Marie Curie”, în care angajaţii îşi ţineau mâncarea. Rămășițele umane erau ținute într-o pungă, în congelator, iar unele erau vechi și de 5 ani, după cum a constatat și un reprezentant al Agenţie Naţionale de Transplant.

În ceea ce privește acuzațiile de luare de mită, anchetatorii ar fi la găsit la percheziţiile făcute la biroul doctorului de la Spitalul Marie Curie mai multe plicuri ce conțineau echivalentul a aproximativ 7.800 de euro, iar la locuinţa acestuia au găsit în jur de trei mii de euro.

 

Citește mai multe despre Gheorghe Burnei și umf carol davila pe Libertatea.

Comentarii