Mergi direct la conținut »
The New York Times: Rudy Giuliani spune că scrisoarea trimisă în România nu are legătură cu administrația SUA
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > The New York Times: Rudy Giuliani spune că scrisoarea trimisă în România nu are legătură cu administrația SUA

The New York Times: Rudy Giuliani spune că scrisoarea trimisă în România nu are legătură cu administrația SUA

Rudy Giuliani a declarat pentru The New York Times că scrisoarea trimisă în România nu are nimic de-a face cu administrația SUA și că a fost trimisă în calitate de avocat care oferă servicii unei firme de consultanță.

După ce au aflat că scrisoarea trimisă de Rudolf Giuliani președintelui Klaus Iohannis și președinților celor două camere ale Parlamentului, jurnaliștii americani de la The New York Times l-au contactat pe avocatul personal al lui Donald Trump încercând să afle dacă scrisoarea, a cărei autenticitate nu a fost contestată, a fost trimisă în numele administrației americane.

Giuliani a declarat, miercuri, că, în ciuda faptului că îl reprezintă pe Donald Trump, el este „în continuare un avocat și un consultant independent”. El a spus că scrisoarea pentru România a fost trimisă prin intermediul companiei sale Giuliani Security & Safety, care a fost angajată de Freeh Group International Solutions, o companie de consultanță, condusă de Louis J. Freeh, fost director al FBI

„Nu are nimic de-a face cu guvernul american”, a spus domnul Giuliani, referindu-se la scrisoarea din România. „Ofer consultanță în domeniul securității, al aplicării legii și al terorismului în multe țări diferite. Avocații personali ai președintelui au și activități private”, a mai spus fostul primar al orașului New York.

Jurnaliștii de la The New York Times au încercat să obțină o poziție oficială și din partea Freeh Group, dar aceștia nu au răspuns la solicitări.

Reporterii americani amintesc că Louis Freeh și compania lui îl reprezintă pe omul de afaceri român, Gabriel Popoviciu, care a fost condamnat la 7 ani de închisoare în august 2017. Criticând condamnarea de anul trecut,  Freeh a declarat că decizia împotriva lui Popoviciu nu este „susținută nici de fapte, nici de lege”.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

Într-un răspuns trimis publicației new-yorkeze, un reprezentant al Ambasadei Statelor Unite la București a declarat că guvernul nu a comentat opiniile sau concluziile cetățenilor americani privați.

Reprezentantul a subliniat, de asemenea, o declarație a ambasadei din 28 iunie, transmisă împreună cu ambasadele altor 11 țări, care au evidențiat „progresele considerabile” ale României în combaterea corupției. Declarația, care a fost transmisă într-o perioadă în care modificările Codului penal erau trecute prin Parlament, a cerut tuturor părților implicate să „evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva criminalității sau a corupției”.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Reacția lui Giuliani din The New York Times vine la câteva ore după ce Politico a publicat un articol în care avocatul lui Donald Trump a recunoscut că a fost plătit să trimită scrisoarea către România.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români, printre care preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi premierului Viorica Dăncilă, în care cere „verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor”.

În acel document, Rudolf Giuliani își exprimă „îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii”.

George Maior, actual ambasador al României în SUA şi fost director SRI, a declarat, luni, referitor la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, că aceasta este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea
Recomandări

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea

 

„Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar”, a spus Maior.


Citește și: Politico: Rudy Giuliani a recunoscut că a fost plătit să trimită scrisoarea în România


SUPER EXCLUSIVITATE/ Primele imagini cu Elena Udrea gravidă în 7 luni. Avem fotografiile și dovezile pe care le vâna toată lumea!

Close
Închide
  Close