MENIU CAUTĂ

Gluma pe care Klaus Iohannis a făcut-o cu laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018 | FOTO

Distribuie

Aflat în Franța, președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018, Gerard Mourou, cu care a făcut o glumă.

 

Președintele României, Klaus Iohannis s-a întâlnit la paris cu Gerard Mourou, laureat al premiului Nobel pentru Fizică de anul acesta.

La întâlnire, liderul de la Cotroceni a făcut o glumă. Şeful statului a spus că, în calitate de fost profesor de fizică, ştie ce înseamnă să vorbeşti în faţa unui public „nu neapărat interesat şi iniţiat”.

Klaus Iohannis a făcut această glumă după ce profesorul Gerard Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în acest an, a ţinut o scurtă prezentare ştiiţifică în faţa celor prezenţi la ambasada României din Paris.

„Mulțumesc domnului profesor Mourou, care a reușit să explice niște lucruri fantastic de complicate, în așa fel încât toată lumea a înțeles care este până la urmă fenomenul și care sunt posibilitățile pentru societate.

Domnule profesor, vă spun aceste lucruri în calitatea mea, fosta mea calitate de dascăl de fizică. Știu ce înseamnă să explici unei audiențe nu neapărat interesate și inițiate un fenomen fizic complex”, a spus președintele României, potrivit stirileprotv.ro.

Gerard Mourou a râs și a dat mâna cu președintele Iohannis.


„Întâlnire astăzi la Ambasadă între Președintele României, domnul Klaus Iohannis, profesorul Gérard Mourou, laureat al premiului Nobel pentru fizică în acest an și studenți, cercetători, oameni de știință români și francezi, în cadrul unui eveniment dedicat contribuției românești la dezvoltarea științei și tehnicii.

În alocuțiunea sa, șeful statului a evidențiat oportunitățile pentru educație, cercetare, inovare și competitivitate ce trebuie valorificate atât la nivel național, cât și în plan european și mondial. A exemplificat cu proiectul ELI (Extreme Light Infrastructure) de la Măgurele, care reflectă rezultatul unui parteneriat internațional cu multiple beneficii. Despre același proiect și mai ales despre aplicațiile sale a vorbit și profesorul Mourou, unul din cei care au pus bazele ELI în urmă cu zece ani.

Un exemplu la fel de practic a oferit ing. Ileana Florea de la Centrul Național de Cercetare și Științe (CNRS)/Școala Politehnică, vorbind despre proiectul la care lucrează, un microscop pentru nanoștiințe. Și nu în ultimul rând, ne-am bucurat să anunțăm lansarea versiunii iOS a aplicației gratuite pentru telefoane, CelebRO – o istorie de buzunar a românilor din Paris, proiect inițiat de Maria Smaranda și echipa de la RomanianIT”, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Franța.

Citește și: VIDEO/ Rezistenţa din Bucovina: trei oameni și forța lor extraordinară. Un localnic din Valea Putnei, un activist din Câmpulung și-o avocată din Cluj au blocat construcția „bombei” ecologice din Pasul Mestecăniș

 

Citește mai multe despre ambasada romaniei, gluma, întâlnire, Paris și Presedintele Romaniei pe Libertatea.

Comentarii