Mergi direct la conținut »
Revine amenințarea grevei la metrou! Negocierile dintre sindicaliști și conducerea Metrorex au eșuat din nou
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Revine amenințarea grevei la metrou! Negocierile dintre sindicaliști și conducerea Metrorex au eșuat din nou

Revine amenințarea grevei la metrou! Negocierile dintre sindicaliști și conducerea Metrorex au eșuat din nou

Riscul ca o grevă generală la metrou să aibă loc a revenit, după ce negocierile dintre sindicaliști și conducerea Metrorex au eșuat din nou. Sindicaliștii vor creșterea salariilor cu peste 20 la sută, însă ministrul Transporturilor, Lucian Șova, ar fi stabilit un plafon de 18 la sută.

Ioan Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, îl acuză pe actualul ministru al Transporturilor, care nu ar fi de acord cu o majorare salarială de peste 20 la sută, așa cum au solicitat sindicatele.

Ministrul Şova a dat dispoziţie ca majorarea să nu se încadreze în bugetul de venituri şi cheltuieli. A zis 18% şi atât. Noi am propus un procent de 21%, deşi iniţial cerusem 42%, şi argumentasem cum se ajunsese la această sumă. Nu ştiu dacă în aceste condiţii mai este loc de negociere, deşi mai este programată o nouă întrevedere săptămîna viitoare. Cred că Iohannis şi partidul de guvernământ vor o grevă la metrou. Noi vrem un nou ministru, de la care ne aşteptăm să nu fie răutăcios. Actualul ministru de împinge spre grevă, a declarat liderul sindicatelor de la metrou, conform Adevărul.

La sfârșitul lunii noiembrie, Tribunalul București a declarat nelegală greva de la metrou, declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM)

Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, spunea că greva de la metrou este pentru conservarea privilegiilor pe care le au comercianţii din staţii de mai bine de 15 ani.

Ministrul Transportilor a explicat că au fost opt runde de negocieri referitoare la încheierea Contractului Colectiv de Muncă, iar singura revendicare nenegociabilă a fost creşterea salariilor cu 42 la sută.

De asemenea, Șova a menționat că, în ultimii patru ani, angajații de la metrou au beneficiat de creșteri salariale, ultima dintre ele fiind în 2017 – 21 la sută.


Citește și Drumul expres Craiova-Pitești. S-au semnat contractele pentru primele trei loturi. 1,8 miliarde de lei costă realizarea a 57,55 de kilometri!


 

Close
Închide
  Close