La aproape 6 ani de la ziua în care s-au dictat condamnările finale în Dosarul Transferurilor, nici unul dintre cei 8 inculpați găsiți vinovați și trimiși în spatele gratiilor nu se mai află în pușcărie. În schimb, statul e departe de a recupera întreaga sumă care a însumat prejudiciul creat statului, dar și cluburilor de fotbal. 

În primii 3 ani recuperase 56%

Totalul care era de încasat de pe urma celor 8 personaje trimise în închisoare era de 12.800.000 de euro! În primii 3 ani după ce a fost pronunțată decizia Curții de Apel, verdict definitiv, ANAF a reușit să recupereze peste jumătate din sumă. 

Într-un răspuns oficial pe care Administrația Fiscală l-a oferit Gazetei Sporturilor în mai 2017 anunța că a recuperat 7.200.000 de euro. Ceea ce reprezenta 56% din totalul prejudiciului. În lei, suma era de 32.419.425. 

La 2 ani și 7 luni de la acel moment, GSP a făcut o nouă solicitare către ANAF, în același dosar și cu aceeași întrebare. Răspunsul? „Până la finalul lunii noiembrie 2019, suma totală recuperată este de 32.561.393 lei, ceea ce reprezintă repararea prejudiciului material, inclusiv obligațiile fiscale accesorii aferente, echivalentul în lei al sumelor confiscate și cheltuieli judiciare”.

În următorii 2 ani și jumătate a recuperat doar 0,5%!

Practic, în perioada mai 2017 – noiembrie 2019, ANAF a reușit să mai adune doar 31.500 de euro. O medie de puțin peste 1.000 de euro pe lună. Ceea ce reprezintă un procent de numai 0,5% din suma totală care mai rămăsese de recuperat. În finalul adresei, ANAF specifică: „Procedura de executare silită este în derulare și va continua până la recuperarea integrală a sumelor stabilite de instanța de judecată”. ANAF n-a detaliat cât mai are de recuperat de la fiecare dintre cei 8 implicați în Dosarul Transferurilor. 

Ad placeholder
7.231.500 de euro

Este suma recuperată deja de ANAF în Dosarul Transferurilor, ceea ce reprezintă 56,5% din totalul prejudiciului.

5.568.500de euro

Este suma pe care ANAF o mai are de recuperat în Dosarul Transferurilor.

Citește mai departe pe GSP.ro.

Citeşte şi:

DOCUMENT. Radiografia dezastrului de pe Aeroportul Otopeni: 1.600 de curse întârziate într-o lună, obiecte străine în spațiul de mișcare, echipamente depășite și personal insuficient

Pacienta arsă în timpul unei operații la spitalul Floreasca a murit. Cazul, preluat de Serviciul Omoruri

Lumea intră într-un 2020 tensionat: anul diviziunilor, al revoluțiilor neterminate și al conflictelor globale

„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
PARTENERI - GSP.RO
„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
Victor Ponta a fost DAT AFARĂ din casă! Decizia șocantă luată de Daciana Sârbu
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Victor Ponta a fost DAT AFARĂ din casă! Decizia șocantă luată de Daciana Sârbu
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI