De Mihai Niculescu,

Philippe Lamberts a vorbit în fața premierului României la dezbaterea din Parlamentul European ulterioară predării președinției Consiliului UE. Liderul verzilor a remarcat faptul că România s-a achitat cu succes de sarcinile administrative pe perioada mandatului, arată hotnews.ro.

„Este clar că pe partea logistică tot ce ține de munca administrativă, jos pălăria. România a reușit să asume această primă președințe a Consiliului UE într-un an electoral, când știm că presiunea de a finaliza anumite dosare este imensă și trebuie să recunoaștem că a fost o performanță reușită” a spus Lamberts.

Criticile dure împotriva Guvernului României au venit însă de la reprimarea brutală a manifestației din 10 august 2018, atunci când liderul verzilor a vorbit despre reputația Guvernului care „s-a remarcat prin reprimarea brutală a unei manifestații pașnice”, în august 2018.

„Când un stat membru este la cârma Uniunii Europene, este foarte important ca acest stat să reprezinte valorile Uniunii Europene. Țara dumneavoastră își are locul în UE, însă guvernul este unul care s-a remarcat reprimând în mod brutal o manifestație pașnică, în vara anului trecut. Este un Guvern care pare să fie obsedat de ideea că justiția trebuie controlată, pentru a evita ca politicieni să fie condamnați pentru corupție. Mi se pare că toată energia partidului de guvernământ este înghițită de acest subiect”, a declarat europarlamentarul.

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO

„Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălțimea Europei și nici la înălțimea României. România merită ceva mai bun”, a concluzionat Philippe Lamberts.

Viorica Dăncilă i-a răspuns europarlamentarului și a spus că pentru a avea o justiție independentă, trebuie ca magistrații „să găsească consensul, nu să îl implementăm noi”.

„Domnul Lamberts, îmi pare rău că a plecat, pe partea logistică mi-a plăcut, jos pălăria. Eu cred că România merită acest lucru. Pentru noi toate dosarele au fost importante, iar legat de GRECO, analizăm fiecare punct, dar cred că trebuie să se uite și la Belgia, țara din care face parte. Sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una. Trebuie să nu intervenim noi, ci magistrații, dacă într-adevăr vrem o independență a justiției trebuie ca magistrații să găsească consensul, nu să îl implementăm noi”, a spur premierul român.

Citeşte şi:

Viorica Dăncilă a prezentat la Strasbourg bilanțul președinției României la Consiliul UE. A cerut ridicarea MCV şi aderarea la Schengen

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase