În timpul operațiunilor de vot și a spectacolelor concurenților, poliția a declarat că a blocat mai multe atacuri cibernetice asupra infrastructurii de rețea din partea grupului de hackeri ”Killnet” și a afiliatului său ”Legion”.

„Diverse atacuri informatice de natură Ddos, îndreptate asupra infrastructurilor de rețea în timpul operațiunilor de vot și a spectacolului artistic au fost atenuate în colaborare cu conducerea ICT Rai și Eurovision TV. Au fost identificați de Cnaipic (Centrul Național de Protecție Informatică Anti-Infracțională pentru Infrastructuri Critice) al Poliției Poștale numeroși ”PC-zombi” folosiți pentru atacul cibernetic. Analizele ulterioare au subliniat cartografierea geografică a atacurilor din străinătate”, a transmis poliția din Italia.

De asemenea, poliția a strâns informații de pe canalele Telegram ale grupului pro-rus pentru a preveni alte evenimente critice și a identificat locația geografică a atacurilor.

Anunțul Poliției italiene vine la scurt timp după ce în contextul în care organizatorul concursului Eurovision 2022 a decis să elimine notele oferite de juriile din România și alte cinci țări, din cauza unor nereguli depistate în procesul de vot.

Urmărește-ne pe Google News