Mergi direct la conținut »
Concedieri la HP Enterprise! Până în 2020, compania vrea să salveze 1,5 miliarde de dolari
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Concedieri la HP Enterprise! Până în 2020, compania vrea să salveze 1,5 miliarde de dolari

Concedieri la HP Enterprise! Până în 2020, compania vrea să salveze 1,5 miliarde de dolari

HP Enterprise concediază 5.000 de angajați. Compania IT Hewlett-Packard, cunoscută și sub numele de HP, are sediul în Palo Alto, California, SUA.

Este specializată în producerea calculatoarelor personale, laptopuri, servere, imprimante, produse soft etc. În 2010, HP deținea 32,6% din piața mondială de servere.

Dar, pentru eficientizare, conducerea a decis să rupă compania în două părți mai mici, independente, în urmă cu doi ani.

Astfel, HP Inc. a preluat partea de hardware şi, anul trecut, a decis să taie 3-4 mii de locuri de muncă. HP Inc. (HPQ) este o corporație listată public și lider global în business-ul de imprimante și PC-uri, imprimare 3D și pe crearea de noi tehnologii menite să îmbunătățească modul de a lucra.

Hewlett Packard Enterprise a preluat operaţiunile de cloud şi partea de software și, anul acesta, va concedia 5.000 de angajați, adică un angajat din zece, informează Digi 24, care citează Bloomberg.

Mai mult, concedierile de acum ar putea fi urmate și de altele, pentru că, până în 2020, compania vrea să taie cheltuielile cu 1,5 miliarde de dolari pentru a rămane cu mai mulţi bani la cercetare şi dezvoltare.

FOTO: wikipedia.org

VIDEO: Digi 24


CITEȘTE ȘI… O candidatură istorică. Povestea româncei de etnie rromă care se bate pentru un loc în Senatul Franței


 

Close
Închide
  Close