Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Liviu Dragnea și-a aflat noii judecători! ICCJ a tras la sorți astăzi completurile de 5 judecători pentru 2018
Ştiri Libertatea > Ştiri > UPDATE/ Liviu Dragnea și-a aflat noii judecători! ICCJ a tras la sorți astăzi completurile de 5 judecători pentru 2018

UPDATE/ Liviu Dragnea și-a aflat noii judecători! ICCJ a tras la sorți astăzi completurile de 5 judecători pentru 2018

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a tras la sorți, vineri, completurile de 5 judecători pentru 2018, după ce, miercuri, CCR a decis că există un conflict juridic constituţional între instanţa supremă şi Parlament.

UPDATE ora 10:17. Liviu Dragnea şi-a aflat noii judecători din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dosarul liderului PSD a fost repartizat completului 1.

Completul 1 – penal:

Titulari

Rodica Cosma

Horia Valentin Şelaru

Cristina Simona Neniţă

Maria Francisca Vasile

Ioana Alina Ilie

Supleanți:

Tatiana Rog

Florentina Dragomir

Andrei Claudiu Rus

Luciana Mera

Săndel Macavei

Acest complet are pe rol dosarele în care sunt judecaţi Liviu Dragnea, Toni Greblă, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă.

Completul 2 – penal 

Titulari:

Lavinia Valeria Lefterache

Ionuţ Mihai Matei

Ilie Gheorghe Aurel

Bogdan Ioana

Ştefan Pistol

Supleanţi:

Oana Burnel

Rodica Aida Popa

Maricela Cobzariu

Leontina Şerban

Ilie Iulian Dragomir

Completul 2 penal are pe rol dosarele în care sunt judecaţi, printre alţii, Călin Popescu-Tăriceanu, Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, dar şi Cristian David.

FOTO: Sorin Cioponea / Libertatea

„La data de 9 noiembrie 2018, orele 10:00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte”, este anunţul ICCJ.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

Miercuri, Curtea Constituţională a României a decis că există un conflict de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema constituirii completurilor de cinci judecători.

CCR a fost sesizată pe 2 octombrie de către premier, în legătură cu acest conflict de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar vizat de această decizie ar putea fi liderul PSD Liviu Dragnea, aflat, în al doilea dosar, în faza de judecare în completul de 5 judecători, pe care l-a contestat deja.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, afirma, referitor la completul de judecători de la ÎCCJ, care se ocupă de dosarul său privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman, că acesta este nelegal şi că se va consulta cu avocaţii pentru a vedea ce demersuri se pot face.

 


CITEŞTE ŞI:

DNA: Tăriceanu ar fi primit mită 800.000 de dolari de la o firmă din Austria! Dosarul, constituit la cererea autorităţilor austriece

VIDEO/Un caz social prezentat de Libertatea a avut ecou! Bătrânul care nu mai putea mânca, ajutat de un stomatolog. „În maximum o lună o să-i putem reda zâmbetul!”

Close
Închide
  Close