Mergi direct la conținut »
IFA 2017. Acer Chromebook 15 trece la aluminiu și promite 12 ore la durata de viață a bateriei - VIDEO
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > IFA 2017. Acer Chromebook 15 trece la aluminiu și promite 12 ore la durata de viață a bateriei - VIDEO

IFA 2017. Acer Chromebook 15 trece la aluminiu și promite 12 ore la durata de viață a bateriei – VIDEO

Producătorul taiwanez de calculatoare Acer a prezentat la târgul de electronice IFA, derulat la Berlin, o nouă variantă a modelului Acer Chromebook 15, iar acesta este acum din aluminiu, față de plasticul generației anterioare, potrivit Android Authority. Și prețul a crescut.

De Daniel Ionașcu,

Aplicațiile Android, disponibile pe Chrome OS

Chromebook-urile au devenit alternative tot mai bune la laptopurile clasice cu sistem de operare Windows, mai ales în contextul în care Google a început să porteze aplicațiile de Android pe sistemele cu Chrome OS.

Cum Chrome OS, ca și Android de altfel, este gratuit, acest lucru înseamnă că laptopurile cu acesta sunt mai ieftine față de suratele cu Windows, și asta pentru că Google nu cere bani producătorilor pentru introducerea sistemului său de operare.

Mai mult, chromebook-urile sunt mai rapide față de laptopurile ieftine cu Windows, pentru că sistemul de operare este mai ”ușor”.

Astfel, chromebook-urile devin o alternativă tot mai bună în fața laptopurilor clasice.

Oferta mai bună

Ca atare, Acer a decis să își îmbunătățească oferta. Noua generație a Acer Chromebook 15 vine cu ecran de 15,6 inchi IPS cu rezoluție Full HD la 1.920 x 1.080 pixeli. Carcasa este acum din aluminiu, iar bateria ține 12 ore de utilizare, potrivit producătorului.

Procesorul variază între un Intel Celeron dual-core și un Pentium cu patru nuclee. Pentru memoria RAM există două variante, respectiv 4 GB sau 8 GB, în vreme ce pentru stocare există 32 GB sau 64 GB. Pe de altă parte, spre deosebire de Acer Chromebook 14, producătorul taiwanez a introdus un slot de card MicroSD prin care se poate extinde capacitatea de stocare.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Pe partea de conectivitate există un port USB-C, două porturi USB 3.0 și un port HDMI pentru conectarea la un monitor extern sau televizor. Acer Chromebook 15 cântărește 1,72 kilograme, dar la grosime nu trece de 2 centimetri.

Preț ciudat

Pe de altă parte, Acer a ales o modalitate ciudată de a stabili prețurile: dacă în SUA acesta costă 399 de dolari, în Europa va fi disponibil la 499 de euro. Adică mai mult și ca sumă brută, plus că euro este mai puternic decât moneda americană. Varianta precedentă pornea de la 299 de dolari.

Close
Închide
  Close