MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

IFA 2018. Sony lansează smartphone-ul Xperia XZ3, noul său vârf de gamă, cu ecran OLED și tehnologie găsită în televizoarele de top – VIDEO

Distribuie

Sony a prezentat la IFA 2018 Xperia XZ3, noul său vârf de gamă, iar acesta vine cu ecran OLED și tehnologie pe care anterior grupul japonez a implementat-o doar în televizoarele sale.

Ecranul are 6 inchi, fiind mai mare decât cei 5,7 inchi ai modelului XZ2. Și rezoluția este mai mare, fiind acum de 2.880 x 1.440 pixeli, corespunzătoare unui format 18:9. Modelul XZ2 avea doar 2.160 x 1.080 pixeli, astfel că este o creștere mare, conform The Verge.

Dar principala schimbare o constituie faptul că acum ecranul este OLED, tot așa cum e și ecranul iPhone X.

Concomitent, acum ecranul este curbat, aproape ca la vechile Samsung Galaxy S7 Edge.

Bateria a crescut și ea, de la 3.180 mAh până la 3.300 mAh, iar sistemul de operare este ultimul disponibil, respectiv Android 9.0 Pie.

Celelalte specificații sunt identice: procesor Qualcomm Snapdragon 845, 4 GB de memorie RAM și 64 GB pentru stocarea internă.

În privința camerelor, există o cameră de 19 megapixeli în spate, care este capabilă de înregistrare video 4K HDR și filmare în slow-motion la 960 de cadre pe secundă. În față se află o cameră de 13 megapixeli, capabilă de scanare 3D.

Inteligență artificială inclusă

Acum, însă, Sony se laudă cu capabilități de inteligență artificială.

Există o funcție numită Side Sense când dacă atingi o margine a telefonului îți apare un meniu contextual cu aplicații pe care telefonul consideră că le vei folosi în acel moment.

De asemenea, există funcția Smart Launch, care detectează dacă ții telefonul pe lat și pornește automat camera.

Partea proastă e că senzorul de amprentă este plasat în același loc, adică mult prea jos față de poziția naturală a degetului.

Preț de 900 de dolari

Prețul este de 699 de lire sterline sau 900 de dolari, iar smartphone-ul va fi disponibil din octombrie.

Scădere masivă

Sony are mari probleme în ultimii ani în domeniul smartphone-urilor. Din cauza dominației puternice a duopolului Apple – Samsung, Sony a recurs la scăderea numărului de modele și concentrarea pe cele mai profitabile produse, adică cele scumpe.

Dar nici această strategie nu a dat roade, din cauza avalanșei de modele din China cu prețuri mici la specificații superioare, aduse pe piață de companii precum Huawei, Xiaomi sau Oppo.

Huawei deține și brandul Honor, Xiaomi controlează și Pocophone, iar mărcile Oppo, Vivo și One Plus sunt parte a holdingului BBK Electronics.

Avalanșă de smartphone-uri la IFA 2018

Sony nu este singura companie care a lansat smartphone-uri la IFA 2018 Berlin.

Același lucru l-a făcut și LG, care a adus două variații ale modelului G7, dar și HTC – care a lansat U12 Life, un model de gamă medie la preț imbatabil.

De asemenea, Motorola a lansat Motorola One.


Citește și:

IFA 2018. Samsung lansează primul televizor QLED cu rezoluție 8K – VIDEO

Citește mai multe despre Android, Smartphone și Sony pe Libertatea.

Comentarii