Mergi direct la conținut »
Încă 33,9 kilometri din Autostrada Transilvania vor fi construite de un consorțiu de firme. Ce așteaptă CNAIR
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Încă 33,9 kilometri din Autostrada Transilvania vor fi construite de un consorțiu de firme. Ce așteaptă CNAIR

Încă 33,9 kilometri din Autostrada Transilvania vor fi construite de un consorțiu de firme. Ce așteaptă CNAIR

Încă 33,9 kilometri din Autostrada Transilvania vor fi construite de un consorțiu de firme, după ce acestea au câștigat licitația de atribuire a lucrărilor. CNAIR așteaptă însă eventualele contestații înainte de semnarea contractelor. Sectoarele de drum au fost atribuite Asocierii Trameco SA - Vahostav-SK, a.s. - Drumuri Bihor SA - Drum Asfalt SRL - East Water Drillings SRL. Autostrada Braşov - Tg. Mureş - Cluj – Oradea va înainta pe două subsecțiuni – Borş) arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).într-un comunicat.

De Mihai Niculescu,

Pentru subsecţiunea Chiribiş-Biharia, cu o valoare de 326,515 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 milioane euro), termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuţie este de 18 de luni.

Subsecţiunea Biharia-Borş are o valoare de 134,221 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 29 milioane euro), o durată de proiectare de 4 luni şi o perioadă de execuţie a lucrărilor de 15 luni.

Pentru ambele secţiuni, perioada de garanţie a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani, menţionează CNAIR.

„În cazul în care nu vor exista contestaţii, semnarea contractelor va putea avea loc doar după expirarea perioadei legale de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. În situaţia în care vor fi însă înregistrate contestaţii împotriva rezultatului procedurii, CNAIR SA va trebui să aştepte soluţionarea acestora”, precizează compania de drumuri.

În ceea ce priveşte subsecţiunea 3C1 (Suplacu de Barcău – Chiribiş, între km 4+200 şi km 30+550), evaluarea ofertelor depuse este încă în curs de desfăşurare, urmând ca în perioada imediat următoare să fie anunţat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pe acest sector de autostradă.


INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Primăria Sectorului 5 a cumpărat cu 41 de euro iarbă de 2,5 euro! Gazon achiziționat cu un preț supraevaluat pe metrul pătrat


 

Close
Închide
  Close