De Clara Vacaru,

„În acest sens, se interzice punerea pe piaţă a ţigărilor şi tutunului de rulat ce au o aromă caracteristică (adică au un miros sau un gust diferit de cel al tutunului, care este perceptibil în mod clar, care este determinat de un aditiv sau de o combinaţie de aditivi, incluzând neexhaustiv fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri, mentol sau vanilie, şi care este perceptibil înainte sau în timpul consumării produsului din tutun), sau care au arome în filtre, hârtie, ambalaj, capsule sau în orice caracteristică tehnică care permite modificarea mirosului sau a gustului produselor din tutun respective sau modificarea intensităţii arderii”, se arată în proiectul de act normativ de pe site-ul ministerului.

Directiva interzice țigările și tutunul destinat rulării în țigarete care conțin arome caracteristice, obligă întreprinderile din industria tutunului să trimită statelor membre rapoarte detaliate cu privire la ingredientele folosite în produsele din tutun, în special în țigări și tutunul destinat rulării în țigarete şi stabilește obligativitatea prezenței avertismentelor de sănătate pe pachetele de tutun și produse din tutun.

Astfel, avertismentele de sănătate (imagine și text) trebuie să acopere 65 % din fața și spatele pachetelor de țigări și de tutun destinat rulării în țigarete.

De asememea, Directiva europeană stabilește dimensiuni minime pentru avertismente și elimină pachetele mici pentru anumite produse din tutun, interzice toate mesajele promoționale și înșelătoare cu privire la produsele din tutun, introduce un sistem european de urmărire pentru a combate vânzarea ilegală a produselor din tutun şi le permite statelor membre să interzică vânzarea pe internet a tutunului și produselor din tutun.

După aplicarea Directivei europene, produsele neconforme se vor mai găsi în magazine încă un an, ceea ce înseamnă că fumătorii acestor produse le mai pot cumpăra până la jumătatea anului viitor.

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan a sunat la GSP, după articolul despre încălcarea regulamentului: „Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!”
GSP.RO
Anamaria Prodan a sunat la GSP, după articolul despre încălcarea regulamentului: „Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!”
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți