MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2018 19:20

Incendiu într-un bloc în care locuiesc români în Plzen, Cehia

Distribuie

Un incendiu de proporții a izbucnit, marți dimineață, într-un bloc de locuințe din orașul ceh Plzen, în care locuiau în special muncitori români și Ucraineni. Ambasada României din Praga a anunțat că monitorizează situația, dar în prezent nu există români răniți, dar monitorizează situația, scrie Observator.tv.

Cel puţin 11 persoane au ajuns la spital și alte 130 au fost evacuate după ce clădirea a luat foc. Majoritatea celor evacuați sunt români și ucraineni, scrie presa cehă.

Ambasada României la Praga a anunțat, într-un comunicat, că urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiu, dar până în prezent, autoritățile cehe nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

Conform postului Radio Praga, în clădire locuiau în principal imigranţi ucraineni şi români, angajaţi la companii situate în zona industrială adiacentă.

Autorităţile cehe investighează circumstanţele producerii incendiului.


Citește și: Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri


 

Citește mai multe despre bloc și Plzen pe Libertatea.

Comentarii