Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Incendiu la bordul unei nave împingător. Echipajul, salvat de marinarii de pe vedeta blindată Smârdan

Incendiu la bordul unei nave împingător. Echipajul, salvat de marinarii de pe vedeta blindată Smârdan

Marinarii militari ai Forțelor navale Române au intervenit pe Dunăre pentru a salva echipajul unui împingător, precum și nava care a luat foc în marș. 

De Cătălin Schipor,

Militari din Fortele Navale Române se aflau pe vedeta blindată Smârdan și se întorcea de la exercițiul ”Danube Protector” către Brăila, când au văzut în amonte de Brăila, în zona localității Gropeni, că la bordul împingătorului SIDEX 2, una dintre cele șase nave ale unui convoi al NAVROM Galați, a izbucnit un incendiu. 

Aceștia s-au apropiat și au intervenit pentru stingerea incendiului, totodată, o parte a echipajului SIDEX 2 fiind transferat la bordul vedetei blindate pentru acordarea de asistență și îngrijiri medicale.

Ulterior, la fața locului au ajuns și navele Rovinari și SIDEX 1, precum și ambarcațiuni ale ISU. Acestea acționează împreună pentru limitarea efectelor incendiului, care este în desfășurare.

Close
Închide
  Close