Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, incendiul a izbucnit pe casa scării unui blocului situat pe strada Alexandru Vlahuță din Bârlad. La fața locului au fost trimise cu 39 de pompieri cu patru autospeciale de stingere cu apă, o autoscară mecanică, o autospecială de descarcerare, precum și patru ambulanțe.  

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul etajului al treilea și la o parte din acoperișul imobilului. Casa scării era inundată cu fum și gaze toxice și fierbinți”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Pe casa scării, la etajul al treilea erau depozitate o canapea, un frigider, o cantitate foarte mare de materiale textile și plastice.

Incendiu la un bloc de locuințe sociale din Bârlad. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce fumul a inundat zece apartamente

Până la sosirea pompierilor, o parte dintre locatari, cei de la parter și o parte dintre cei de la etajul unu, s-au autoevacuat. Pompierii au evacuat de la etajele superioare 35 de persoane, 21 adulți și 14 copii. În total, din imobil au fost evacuate ori s-au autoevacuat 70 persoane, între care și 25 copii.

Patru dintre persoanele evacuate au avut nevoie de îngrijiri medicale, trei dintre acestea fiind diagnosticate cu intoxicație cu fum și atacuri de panică, iar alta prezenta o plagă tăiată la mână și antebraț. Două dintre persoanele intoxicate cu fum au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad.

Din cauza temperaturii foarte mari, o țeavă de alimentare cu apă s-a spart, trei apartamente fiind afectate. Pompierii au intervenit cu cinci linii de stingere, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Zece apartamente au fost inundate cu fum.

Incendiu la un bloc de locuințe sociale din Bârlad. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce fumul a inundat zece apartamente

”Au ars aproximativ 25 metri acoperiș, s-a degradat și a căzut tencuiala pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați. De asemenea, la etajul al treilea al imobilului s-a degradat instalația electrică și cea de alimentare cu apă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

FOTO: ISU Vaslui

Urmărește-ne pe Google News