MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 11:57

FOTO | Închisoare pe viață pentru un român care a ucis un conațional în Marea Britanie

Distribuie

Un român a fost condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie, după ce a omorât un alt român, coleg de apartament, la Grimsby. Alăturit de el, un alt tânăr român, a primit o pedeapsă de 13 ani de detenție, pentru omor prin imprudență.

Florin Hapliuc (25 de ani), rezident în Grimsby, a primit, miercuri, închisoare pe viață pentru crimă, în vreme ce Iasmin Florian (30 de nai) coleg de apartament cu acesta, va sta 13 ani după gratii, pentru omor prin imprudență. Cei doi l-au ucis în bătaie pe Mihai Cernat, un alt român care muncea împreună cu ei.

Florin Hapliuc (stânga) și Iasmin Florian (dreapta). FOTO: Humberside Police

Cei trei au sărbătorit ziua de Sfântul Andrei, în 2017, în casa în care locuiau, și după ce au băut mult alcool, s-au luat la ceartă. Hapliuc și Florian l-au luat la bătaie pe Cernat și l-au lăsat într-o baltă de sânge. Ulterior, pe 1 decembrie 2017, victima a fost dusă la spital, unde a murit după 5 zile.

Toți trei erau prieteni, iar Cernat a venit în Marea Britanie cu doar 10 zile înainte de bătaia care i-a adus moartea, el fiind chemat la muncă chiar de către criminalii săi.

Mihai Cernat. FOTO: Humberside Police

BBC scrie că Hapliuc nu are dreptul la eliberare condiționată mai devreme de 12 ani de executare a pedepsei.

Presa britanică mai notează că atunci când a fost citată sentința la Curtea Coroanei din Shefield, Florin Hapliuc a izbucnit în plâns.


CITEȘTE ȘI: VIDEO. Man & machine. Pictură gigant realizată de oameni şi roboţi în memoria lui Grigore Moisil, părintele informaticii româneşti


FOTO: Humberside Police

Loading...
Comentarii