De Flavius Toader,

Liderul suprem de la Teheran a afirmat că Donald Trump este un clovn care se preface că vrea să ajute poporul iranian, dar care va folosi un pumnal otrăvit de fapt.

Ayatollahul Ali Khamenei i-a chemat de asemenea pe iranieni să se prezintă în număr mare la vot în alegerile legislative care vor avea loc în februarie.

Mii de credincioşi s-au adunat într-o mare sală de rugăciune din centrul Teheranului, precum şi pe străzile şi în zona din jurul clădirii, strigând ‘Moarte Americii’.

În prima sa predică de vineri din ultimii opt ani, într-un moment în care regimul de la Teheran este supus presiunilor interne şi externe, Khamenei a mai spus că ar trebui luate măsuri pentru prevenirea unor incidente precum doborârea ‘tragică’ a avionului companiei Ukraine International Airlines, la 11 ianuarie, în care au murit 176 de oameni.

Ayatollah Khamenei a susţinut că loviturile cu rachete ale Teheranului împotriva unor ţinte americane în Irak au arătat că Iranul are sprijin divin în a ‘da o palmă’ unei puteri mondiale.

‘Faptul că Iranul are forţa de a da o astfel de palmă unei puteri mondiale arată mâna lui Dumnezeu’, a spus Khamenei, subliniind că uciderea generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei de elită Quds şi un apropiat al său, a arătat ‘natura teroristă’ a Washingtonului.

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”
Recomandări

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”

 

În predica de vineri, Ali Khamenei a mai spus că nu se poate avea încredere în cele trei puteri europene – Franţa, Germania, Marea Britanie – părţi ale acordului nuclear din 2015 şi care au declanşat în această săptămână mecanismul de reglementare a diferendelor, ce poate conduce la reimpunerea de sancţiuni din partea ONU. Potrivit lui Khamenei, aceste acţiuni de a exercita presiuni asupra Iranului nu vor da rezultate.

El i-a acuzat de asemenea pe ‘duşmanii’ Iranului, un termen cu care sunt desemnaţi de obicei Washingtonul şi aliaţii săi, că încearcă să se folosească de doborârea accidentală a avionului ucrainean pentru a umbri manifestarea publică de durere care a urmat asasinării generalului Soleimani.

Citeşte şi:

O femeie însărcinată și șase copii au fost torturați și uciși de o sectă religioasă într-un ritual de exorcizare, în Panama

Armata SUA îl contrazice pe Donald Trump: 11 militari americani, tratați pentru comoții după atacul iranian cu rachete

Guvernul ucrainean cade după doar cinci luni. Premierul și-a anunțat demisia, după ce l-a atacat pe președintele Zelenski

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni