De Mihai Niculescu,

Apa a fost însă oprită la timp de angajații Metrorex, astfel că a fost împiedicată o avarie majoră în stația Grivița.

Potrivit ziare.com, țeava afectata se afla chiar în dreptul birourilor, astfel că șuvoaiele de apă veneau din tavan, la fel ca o ploaie torențială.

Din primele informații, inundația ar fi fost cauzata de o țeavă a companiei Termoenergetica SA (fosta RADET). De asemenea, s-a avansat varianta ca respectiva conducta sa fi fost una de apa rece, aflata in administrarea Apa Nova.

Echipele de intervenție ale celor două companii au ajuns la locul incidentului și au constat că țeava spartă nu face parte din rețeaua publică de alimentare cu apă, ci aparține Metrorex, arată sursa citată.

Potrivit unui comunicat al Termoenergetica SA „avaria produsa în dimineața zilei de vineri, 10 ianuarie, care a inundat birourile angajaților din stația de metrou Grivița aparține METROREX, fiind vorba de o defecțiune la colectorul de ape uzate al instituției care administrează metroul bucureștean”.

Informația a fost, ulterior, confirmata de Metrorex, care susține că traficul metroului nu a fost afectat.

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

„În urma verificărilor efectuate de către cele trei entități (Apa Nova, Termoenergetica și Metrorex) a fost identificata o conductă de refulare fisurată la nivelul plafonului unui spațiu administrativ. Aceasta deversează în canalizarea orașului apele menajere, precum și cele provenite din infiltrații. Conducta defectă a fost izolată de către echipele Metrorex.

Precizam ca nu s-au înregistrat perturbări în traficul de călători din stația de metrou Grivița, iar circulația trenurilor s-a desfășurat normal, nefiind afectată siguranța circulației”, se arată în comunicatul Metrorex.

Stația de metrou Grivița a avut probleme frecvent cu infiltrațiile din sol, chiar de la inaugurarea ei din anul 2000.

Sursa imagini: Antena 3

Citeşte şi:

Două rachete rusești au fost lansate din Iran și au spulberat avionul ucrainean în câteva secunde. Detaliul fatal care a curmat viața a 176 de oameni

Ludovic Orban a făcut anunțul momentului după întâlnirea cu Klaus Iohannis: „Am hotărât să declanșăm alegeri anticipate”

Medicul fals Matteo Politi se joacă încă de-a doctorul pe Facebook!

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite