Mergi direct la conținut »
Inundații istorice în estul Spaniei, în zone unde stau zeci de mii de români. Doi oameni au murit
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Inundații istorice în estul Spaniei, în zone unde stau zeci de mii de români. Doi oameni au murit

În ultimele 24 de ore, în zona mediteraneană a Spaniei au căzut ploi torenţiale cu peste 300 de litri pe metrul pătrat, situație neînregistrată de mai bine de 100 de ani, potrivit specialiștilor. Cea mai mare cantitate de precipitații a fost înregistrată în Beniarrés, aflata la 100 km de Valencia, unde au fost 425 de litri de apă pe metru pătrat, a povestit, pentru Libertatea, Alin Petrică, care locuiește în una dintre zonele inundate.

Mai multe drumuri naţionale feroviare și rutiere au fost închise, iar pe multe rute se circulă deviat.

A31, parte a autostrăzii care leagă Valencia de Albacete, a fost închisă, sute de oameni fiind nevoiţi să aştepte intervenţia utilajelor pentru a fi în siguranţă.

Feriboturile care fac legatura dintre Peninsulă şi Insulele Baleare sunt oprite la ţărm din cauza valurilor foarte mari.

Într-o localitate de lângă Albacete, doi oameni au murit după ce maşina lor a fost luat de ape. Este vorba despre doi fraţi, în vârstă de 61 şi 55 de ani, care nu au mai putut ieşi la timp din maşină atunci când a venit viitura, ne-a mai spus Alin Petrică. 

De asemenea, în zona Valenciei au fost rănite mai multe persoane, după ce au fost lovite de obiecte luate de apă.

Pompierii şi autoritățile evacuează oameni din mai multe localităţi. Sute de oameni, printre care copii şi bătrâni au fost mutaţi în zone sigure.

Cele mai afectate oraşe sunt Ontinyent şi Orihuela, aflate la 100 de kilometri, respectiv 200 de kilometri de Valencia. În cele două localităţi trăiesc câte 2.000 de români.

După ce i-a abandonat pe aeroportul Otopeni, Prefectura Botoșani minte când susține că urma să-i ducă de fapt pe muncitorii srilankezi la noile joburi din Colentina
Recomandări

După ce i-a abandonat pe aeroportul Otopeni, Prefectura Botoșani minte când susține că urma să-i ducă de fapt pe muncitorii srilankezi la noile joburi din Colentina

 

Consulatul României a anunţat că oferă asistenţă consulară pentru românii afectaţi de inundații. Aceștia pot anunţa situaţiile de urgenţă în care se află la numărul de telefon al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34 677 842 467.

În toată regiunea valenciană trăiesc peste 150.000 de români, potrivit datelor oficiale.

De joi seară, furtuna a început să scadă în intensitate.

Meteorologii anunţă însă că partea cu intensitate maximă se mută înspre nord şi este posibil să afecteze regiunea Castellon.

Video: Alin Petrică și Laboratorul de Climatologie al Univesitaţii din Alicante

Close
Închide
  Close