Mergi direct la conținut »
Iohannis, scrisoare deschisă către șeful CCR; Șeful statului cere amânarea unei decizii a CCR pe Codul de Procedură Penală, până se pronunță Comisia de la Veneția
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Iohannis, scrisoare deschisă către șeful CCR; Șeful statului cere amânarea unei decizii a CCR pe Codul de Procedură Penală, până se pronunță Comisia de la Veneția

Iohannis, scrisoare deschisă către șeful CCR; Șeful statului cere amânarea unei decizii a CCR pe Codul de Procedură Penală, până se pronunță Comisia de la Veneția

Iohannis, scrisoare deschisă către șeful CCR. Șeful statului cere amânarea unei decizii a CCR pe Codul de Procedură Penală, până se pronunță Comisia de la Veneția. Solicitarea a fost făcută, marți, de șeful statului, prin intermediul unei scrisori deschise transmise președintelui Curții Constituționale.

De Valentina Postelnicu,

Președintele României i-a transmis marți, o scrisoare Președintelui Curții Constituționale a României, domnul Valer Dorneanu, împreună cu sesizarea de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prin care solicită ca termenul de dezbatere a sesizării să fie astfel stabilit încât opinia Comisiei de la Veneția să poată fi valorificată.

”În temeiul dispozițiilor art. 146 lit. a) din Constituție și ale art. 15 din Legea  nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintez alăturat, sesizarea de  neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea și completarea Legii  nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Având în vedere tradiția bunei colaborări dintre autoritățile publice din România și organismul european care contribuie la dezvoltarea unui patrimoniu constituțional comun în Europa și care sprijină statele ce doresc să pună structurile juridice și instituționale în acord cu standardele și bunele practici internaționale în materie de democrație, pre-eminență a dreptului și protecție a drepturilor omului, vă adresez solicitarea ca termenul de dezbatere a sesizării de neconstituționalitate să fie astfel stabilit încât opinia Comisiei de la Veneția să poată fi valorificată.”, se precizează în scrisoarea șefului statului.

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

Președintele Iohannis a anunțat că atacă la CCR Codul Penal și Codul de Procedură Penală. ”Modificările sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare”, a spus șeful statului, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, la scurt timp după votul din Parlament pe modificările Codului penal, care a fost adoptat cu 167 de voturi.

Și Codul de procedură penală a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. PSD și ALDE au votat la unison noua formă a legii atât de criticate, iar toate modificările au fost dezbătute și votate pe repede-nainte, în ședințe programate neregulamentar. Libertatea a prezentat filmul dezbaterilor.

Close
Închide
  Close