06 Feb. 2018 16:08 , de Cristian Burcioiu

EXCLUSIV/Ion Nica, tatăl handbalistei care a murit în accidentul de la Clinceni: ”Nu m-ar mira să mi se spună că fata mea e vinovată!”

Distribuie

S-au scurs aproape doi ani și patru luni de la cumplitul accident de la Clinceni, unde handbalista Andreea Nica și instructorul Daniel Floroiu și-au pierdut viața după ce parașutele lor s-au înfășurat în aer, cu puțin timp înainte de aterizare. Procesul este în faza audierilor, dar Ion Nica spune că mărturiile parașutiștilor martori la tragedie l-au dezamăgit și, deopotrivă, l-au nedumerit: ”Nu m-ar mira să-mi spună că fata mea e vinovată!”

Avocatul celor două persoane trimise în judecată pentru ucidere din culpă – Marian Dragoș Boeru, unul dintre patronii firmei TNT Brothers care a organizat saltul pe Aerodromul din Clinceni și Adrian Constandache, instructor de parașutism -, i-a chemat la bară pe toți cei care au sărit cu parașuta în 18 octombrie 2015. Rând pe rând, din boxa martorilor, oamenii au povestit ce s-a întâmplat și ce s-a discutat înaintea saltului în care Andreea avea să-și piardă viața. Concluzia la care Ion Nica a ajuns după ce a ascultat depozițiile unora dintre cei care au sărit din acel avion pare a fi că totul a fost bine, că toată lumea și-a făcut treaba așa cum trebuia și că vinovăția pare să se îndrepte înspre instructorul Floroiu, mort și el la impactul cu solul.

Ion Nica se duce zinic la mornântul fiicei sale Andreea și chiar vorbește cu ea

Ion Nica se duce zilnic la mormântul fiicei sale Andreea și chiar vorbește cu ea

'Totul a fost organizat așa cum trebuia'

'Au fost audiați, la cererea avocatului inculpaților, unii dintre cei care au sărit în acea zi cu fata mea. Mai sunt vreo trei sau patru de audiat. Toți povestesc ce cred că au văzut, ce au auzit…Din aer (n.r. din timpul saltului) nu prea au ce să spună… Din declarațiile lor reiese că totul a fost organizat așa cum trebuia. Totul merge înspre instructorul mort (n.r. Daniel Floroiu), dar nu direct. Au spus că în timpul saltului au niște reguli, că respectivul instructor (n.r. Floroiu) a intrat din spate în ei (n.r. în parașuta de tandem în care erau Adrian Constandache și handbalista Andreea Nica), că impactul putea fi evitat de el printr-o manevră pe care nu a mai executat-o…', ne-a declarat Ion Nica, tatăl handbalistei care a murit în 18 octombire 2015, în urma unui salt organizat de firma TNT Brothers pe Aerodromul Clinceni. Bărbatul o plânge și vorbește în fiecare zi cu ea.

Ion Nica, tatăl handbalistei care a murit în accidentul aviatic de la Clinceni: 'Nu m-ar mira să-mi spună că fata mea e vinovată!'

Andreea Nica era portarul echipei de handbal CSM Unirea Slobozia când s-a produs tragedia de pe Aerodromul din Clinceni

Ion Nica spune că nu mai înțeleagă nimic din ce se declară sub jurământ la Judecătoria Cornetu, unde procesul este în stadiul reaudierilor.

'Ascult și nu-mi vine să cred. Toată lumea spune că a fost bine, dar fata mea a murit într-un accident…Cum se poate?!? Mai au să-mi spună că Andreea s-a dus acolo și și-a căutat-o! Nu m-ar mira să-mi spună că fata mea e vinovată! Sunt complet dezamăgit, nu mai am nicio speranță, dar mai am răbdare', a adăugat Ion Nica.

Handbalista Andreea Nica și instructorul Adrian Constadache, cu doar câteva secunde înainte de saltul pe care aveau să-l facă în tandem

Handbalista Andreea Nica și instructorul Adrian Constandache, cu doar câteva secunde înainte de saltul pe care aveau să-l facă în tandem

Ion Nica spune că nici după mai bine de doi ani de la tragedia de la Clinceni în care și-a pierdut viața Andreea, pe vremea aceea portar al echipei de handbal CSM Unirea Slobozia, nu a primit cele câteva cuvinte pe care le aștepta de la instructorul Constandache.

'Am așteptat să iasă din comă, să-i treacă amnezia…(n.r. lui Adrian Constandache). Nu a schimbat nicio vorbă cu mine. Mă evită, lasă privirea în pământ…Nu știu de ce, probabil că se simte vinovat…', a încheiat Ion  Nica.


Citește și:

REPORTAJ/ A fost abandonat de mama sa într-un orfelinat, dar a ajuns în semifinala Eurovision. Save, portretul unui învingător/FOTO

Loading...
Comentarii