Suspecții locuiau la hotel, înainte să fie arestați, astfel că nu este clar în acest moment unde vor fi aceștia plasați în arest la domiciliu.

Ron Weiner si David Gelcowicz, angajați ai firmei Black Cube, au fost arestati preventiv pentru spionarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Procurorii susţin că Weiner Ron si Geclowicz David au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informaţii din conturi de email.

Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, susțin procurorii, în timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonați din centrala firmei pentru care lucrau.

Werner și Geclowicz și-au derulat acțiunile din teren pe parcursul lunii martie și în acest timp au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților lui Kovesi.

În fața anchetatorilor, suspecții au spus că persoana care a comandat acțiunea față de șefa DNA este o persoană cu influență în România, la nivel înalt.

Ron Weiner şi David Geclowicz nu au vrut să dezvăluie identitatea persoanei care a apelat la Black Cube pentru a obține informații despre Laura Codrușa Kovesi. Cei doi spioni israelieni au susținut că au primit o listă cu opt nume, iar printre acestea era și numele prefectului Capitalei, Paul Nicolae Petrovan.

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente