De Răzvan Mihalașcu,

Un echipaj al Postului de Jandarmi Montan Broșteni se afla sâmbătă într-o misiune de patrulare la marginea satului Holda. La limita dintre zona locuită și cea împădurită, un urs i-a atacat pe jandarmi.

„Unul dintre jandarmi, în vârstă de 38 de ani, a fost muşcat în zona umărului drept şi a suferit leziuni provocate de ghearele animalului în zona umărului şi piciorului drept, precum şi în zona abdomenului. Atacul s-a produs rapid, fără ca jandarmul atacat sau colegul de patrulă să aibă timpul necesar de a utiliza alte mijloace de apărare sau îndepărtare a animalului prin măsuri preventive, viaţa jandarmului fiind pusă în pericol iminent”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Suceava, conform Mediafax.

Potrivit IJJ Suceava, celălalt jandarm a tras cu pistolul din dotare pentru a-și salva colegul. Pentru că jandarmul rănit de urs sângera abundent, colegul acestuia a decis să-l transporte la unitatea medico-socială din oraşul Broşteni cu autovehiculul din dotarea postului montan și a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

„În momentul începerii deplasării, animalul a rămas la locul incidentului. În Broşteni, jandarmii s-au întâlnit cu un lucrător din cadrul Poliţiei Oraşului Broşteni, căruia i-au comunicat situaţia înregistrată. După ce jandarmul rănit a fost urcat în ambulanţă în vederea transportării către Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, conform deciziei luate de personalul medical, colegul acestuia şi un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, ajuns între timp în Broşteni, s-au deplasat la locul producerii incidentului, însă ursul nu se mai afla acolo”, au precizat jandarmii suceveni.

Jandarmul rănit a fost operat în scurt timp după ce a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi a rămas internat.

Polițiștii au demarat o anchetă pentru braconaj în cazul ursului împușcat care a dispărut. Oamenii legii vor să afle dacă leșul animalului a fost furat sau dacă ursul rănit a fugit înapoi în pădure.


Citește și:

Zbuciumul unei familii ai cărei copii au crescut între Spania și România: „M-am transformat într-o mamă fără trăsături pe chip”

Diana Belbiță, eșec însângerat la debutul în UFC! Lovituri violente încasate de „Prințesa Războinică”
GSP.RO

Diana Belbiță, eșec însângerat la debutul în UFC! Lovituri violente încasate de „Prințesa Războinică”

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații
HOROSCOP

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații