Mergi direct la conținut »
Juan Carlos al Spaniei, supus unei operații pe cord. Ce spun medicii despre a 17-a operație a fostului monarh
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Juan Carlos al Spaniei, supus unei operații pe cord. Ce spun medicii despre a 17-a operație a fostului monarh

Juan Carlos al Spaniei, supus unei operații pe cord. Ce spun medicii despre a 17-a operație a fostului monarh

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos I, a fost supus, sâmbătă, unei intervenții chirurgicale pe cord. Reprezentanții clinicii în care a fost operat fostul monarh au anunțat că operația a fost un succes.

În vârstă de 81 de ani, fostul rege al Spaniei Juan Carlos I a fost operat pe cord pentru montarea a unui triplu bypass aorto-coronarian. „Intervenţia s-a desfăşurat fără incidente”, a declarat pentru presă Lucia Alonso, managerul clinicii private în care a fost făcută intervenția.

„Şi, aşa cum se întâmplă de obicei pentru acest tip de procedură, pacientul a fost dus la secţia de terapie intensivă pentru un control postoperator”, a adăugat ea într-o scurtă declaraţie.

Intervenţia pe cord a fost programată în urma unui examen medical în iunie, a anunţat Palatul regal și este a 17-a operaţie chirurgicală suferită de Juan Carlos I.

Juan Carlos I a fost rege al Spaniei timp de aproape patru decenii, între 1975 şi 2014. El s-a retras în iunie din viaţa publică, la cinci ani după ce a abdicat în favoarea fiului său, Felipe.

El a continuat totuşi să apară în public în această vară, asistând la Madrid la coride şi participând în Finlanda la un concurs de navigaţie, două dintre pasiunile sale.

Close
Închide
  Close