MENIU CAUTĂ
, de Adrian Ilie

Kelemen Hunor: ”Nu văd nici liderul, nici ideea pentru o nouă majoritate parlamentară”

Distribuie

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat într-un interviu acordat pentru ”Europa Liberă”, că Uniunea nu a participat la discuții legate de schimbarea Guvernului după alegerile europarlamentare. Liderul UDMR a estimat că nu există în momentul de față un lider capabil să adune în jurul său o nouă majoritate parlamentară și niciun proiect comun. 

”Ideea asta, între ghilimele, că trebuie să-i omorâm pe cei de la guvernare, e o idee genială și foarte generoasă, dar a doua zi când trebuie să faci ceva, rămâne întrebarea ce faci, cu cine. Aici am o oarecare problemă, pentru că nu văd nici liderul, nici ideea”, a spus președintele UDMR.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis ar putea fi promotorul unui proiect în jurul căruia să se constituie o nouă majoritate, Kelemen s-a arătat rezervat. ”Klaus Iohannis este președinte, nu poate să fie și prim-ministru. Nu știu dacă dorește, habar nu am, până acum nu s-a implicat să coaguleze o majoritate sau, cel puțin, nu a fost o astfel de implicare evidentă sau o idee”, susține liderul UDMR.

Un alt obstacol în reconfigurarea taberelor din Parlament ar fi raporturile glaciale dintre UDMR și PNL. ”Nu se poate discuta despre o relație cu PNL pentru că nu există o astfel de relație (…) Poate că nu s-a dorit, nu se dorește. Eu am lăsat loc de bună ziua, o să las loc de bună ziua în continuare… Nu eu sunt cel care trebuie să decidă când, nu eu fac declarațiile despre alții”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citește și:PMP acuză un „troc” între Liviu Dragnea, Kelemen Hunor şi Viktor Orban. Miza, eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, pentru elevii maghiari

Citește mai multe despre kelemen hunor, Alegeri europarlamentare și UDMR pe Libertatea.

Comentarii