Mergi direct la conținut »
Kim Jong Un a ajuns în Rusia, înainte de summitul cu Vladimir Putin
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Kim Jong Un a ajuns în Rusia, înainte de summitul cu Vladimir Putin

Kim Jong Un a ajuns în Rusia, înainte de summitul cu Vladimir Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ajuns, miercuri, în Rusia, urmând să se întâlnească joi cu președintele rus Vladimir Putin în oraşul Vladivostok din estul ţării, potrivit agenției oficiale nord-coreeană, KCNA. 

De Andreea Radu,

Kim Jong Un a ajuns în Rusia cu trenul și a oprit în gara Khasan. Liderul de la Phenian a fost primit cu flori, pâine și sare, o tradiție rusească de întâmpinare a oaspeților, potrivit BBC.

Aceasta este prima vizită oficială a liderului nord-coreean în Rusia, de când a devenit președinte. În călătoria sa de peste 700 de kilometri cu un tren blindat, liderul de la Phenian este însoțit de o delegație guvernamentală și a forțelor armate.

Pe agenda întâlnirii pe care Kim Jong Un urmează să o aibă cu Vladimir Putin, pe 25 aprilie, se află denuclearizarea Coreei de Nord şi cooperarea economică între Moscova şi Phenian.

Întâlnirea celor doi lideri va avea loc pe fundalul eforturilor președintelui american Donald Trump de a ajunge cu Coreea de Nord la un acord de denuclearizare. La primele două summit-uri, din iunie 2018 și februarie 2019, Trump și Kim nu au reușit să ajungă la o înțelegere.

Foto: EPA


FOTOREPORTAJ | Portret de țară. Oamenii care au bătut țara pentru 2 lei pe oră în plus la salariu, în 20 de imagini. „Vestele albastre” de la Satu Mare au venit la București!


 

 

Close
Închide
  Close