Mergi direct la conținut »
Kim Jong-un se va întâlni cu Vladimir Putin în cadrul unui summit organizat în Rusia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Kim Jong-un se va întâlni cu Vladimir Putin în cadrul unui summit organizat în Rusia

Kim Jong-un se va întâlni cu Vladimir Putin în cadrul unui summit organizat în Rusia

Kim Jong-un va efectua o vizită în Rusia, urmând să se întâlnească cu omologul său, Vadimir Putin, au anunțat autoritățile ruse.

Potrivit Moscovei, vizita liderului de la Phenian urmează să aibă loc la finalul lunii aprilie, Kim acceptând o invitație a lui Vladimir Putin.

”La invitaţia lui Vladimir Putin (…) Kim Jong-un se va deplasa în Rusia pentru o vizită în a doua jumătate a lunii aprilie”, scrie agenția de presă TASS.

Aceasta va fi prima întâlnire dintre Kim Jong-un și Vladimir Putin, chiar dacă cele două ţări întreţin relaţii de prietenie, iar mai multe delegații oficiale ale celor două țări s-au vizitat reciproc.

Acest summit face de mai mult timp obiectul unor speculaţii în media din Rusia, Coreea de Nord şi Japonia.

Cotidianul rus Izvestia a relatat miercuri, citând surse diplomatice, că întâlnirea va avea loc la Vladivostok, lângă graniţa cu Coreea de Nord, înainte de deplasarea lui Putin în China la 26-27 aprilie, la un summit economic.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, compania aviatică nord-coreeană Air Koryo a prevăzut un zbor special spre Vladivostok pentru marţea viitoare.


Citește și: Un fost președinte peruan s-a împușcat în cap în momentul în care poliția a venit să-l aresteze


 

Close
Închide
  Close