Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Dan Vîlceanu, a anunţat miercuri că şi-a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă. De asemenea, Vîlceanu a demisionat sâmbătă și din funcția de secretar general al PNL.

Azi, Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Dan Vîlceanu. „Decret prin care se ia act de demisia domnului Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului”, a transmis Administrația Prezidențială.

În locul său a fost numit Marcel Boloș. El va rămâne cu portofoliul de la investiții și proiecte europene și după perioada de interimat, urmând ca liberalii să-i găsească acestuia un înlocuitor la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Demisia lui Vîlceanu vine după ce Florin Cîțu a anunțat că demisionează din funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă.

Urmărește-ne pe Google News