În timpul sesiunii de întrebări de la sediul Ambasadei României în SUA, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă va trimite un raport Parlamentului sau Guvernului referitor la vizita de la Washington, având în vedere nemulțumirile premierului Viorica Dăncilă.

„Simpatică doamna premier. Trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”, a fost răspunsul, amuzat, al președintelui.

Premierul Viorica Dăncilă declarase, în contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, că ar fi benefic ca Iohannis să discute în prealabil cu Guvernul.

„Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern-Parlament. Cred că această discuție domnul președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. (…) Cred că la întoarcere e normal ca domnul președinte să vină în fața românilor și să spună «am obținut asta, asta», pentru că important la o astfel de vizită e să discuți și despre anumite probleme care pot consolida relațiile”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică la Antena 3.

Urmăriți VIDEO cu cu toate declarațiile lui Klaus Iohannis de la Ambasada României în SUA, de după întâlnirea cu Donald Trump:

Citeşte şi:

Klaus Iohannis a primit cadou o șapcă de la Donald Trump. „Make Romania great again!”

Klaus Iohannis și Donald Trump, declarație comună în care subliniază importanța unei „bune guvernări” în România și în SUA

Klaus Iohannis, primit la Casa Albă. Donald Trump: „Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând”

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate