Președintele României a susținut, vineri, declarații de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Potrivit presidency.ro, întrebat dacă a avut o întâlnire cu Ursula von der Leyen, șeful statului a răspuns:

„Sigur, ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea Comisarului. Doamna președinte-desemnat von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situația care s-a creat.

Avem un guvern interimar care nu va nominaliza un comisar. Comisia se grăbește, chit că acum avem o amânare de o lună de zile – nu din cauza României, din alte motive. Dar situația este una complicată și sper să găsim soluții”.

De asemenea, Klaus Iohannis a fost întrebat ce fel de comisar ar trebui România să trimită.

Este clar că avem nevoie de o persoană integră, o persoană care are cunoștințele necesare pentru a umple poziția de comisar european, o persoană care, sigur, ar reprezenta într-un fel și România în Comisie, într-un sens pozitiv. Adică, noi avem oameni competenți, avem profesioniști, haideți să îi selectăm și să îi trimitem la Bruxelles.

Klaus Iohannis:

Iohannis a mai afirmat că președintele ales al CE ține la principiul echilibrului de gen.

Doamna președinte von der Leyen a subliniat și la discuția de ieri că-și dorește foarte mult ca România să desemneze o doamnă pentru poziția de comisar pe Transporturi.

Președintele României:

Joi, președintele Klaus Iohannis a declarat că îi va cere Ursulei von der Leyen să nu accepte nicio propunere de comisar european venită din partea guvernului Dăncilă, întrucât acesta a fost demis prin moțiune de cenzură și nu mai are legitimitate.

Citeşte şi:

A sugrumat trei femei cu mâinile goale, apoi a vândut heroină în pușcărie, dar instanța l-a eliberat, printre altele, pentru „Programul de prevenție primară a violenței domestice”

Fabuloasa călătorie a unei românce: 5 țări și 5 vieți în 21 de ani. Cea mai intensă experiență a avut-o în Brazilia. „Lângă mine, un puști își număra banii dintr-un jaf, cu pistolul lângă el”

Schimbare de ultimă oră, după ce Libertatea a semnalat că există improvizații care pun sănătatea publică în pericol: ASSMB amână experimentul pe copii cu Plăcuțele Petri!

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit