MENIU CAUTĂ
11 Mai. 2012 12:54

Le injectează aur în muşchi! Ce nu ştiai despre acest metal preţios şi te va uimi

Distribuie

Acest metal  preţios i-a fascinat pe oameni dintotdeauna, se află în fiecare casă, fie sub formă de bijuterii, fie parte a diverselor aparate electronice şi electrocasnice, dar puţini sunt cei care cunosc aurul cu adevărat, deoarece în jurul său planează mistere şi curiozităţi.

Ştiai că…

  • Bolnavilor de reumatism li se poate injecta aur lichefiat în muşchi şi în şapte din 10 cazuri tratate astfel se bucură de  succes? Mai mult, aurul e folosit uneori şi în cazuri de spondiloză, poliartrită şi alte câteva afecţiuni similare. Totuşi, operaţiunea este una dureroasă, iar în ultimii 20 de ani se foloseşte tot mai rar.
  • Cel mai vechi document scris despre exploatarea aurului este un papirus din Egipt din secolul al XII-lea î.C., papirus pe care se află prima hartă geologică din lume.
  • Aurul poate fi prelucrat într-o foiţă atât de subţire, încât prin ea pot trece razele soarelui? Pe de altă parte, este singurul metal care nu rugineşte şi care este uimitor de maleabil.
  • Potrivit US Geological Survey, în fiecare 1.600 de kilometri cubi de apă marină se află 25 de tone de aur pur şi 45 de tone de argint, doar că nu există tehnologia necesară extragerii din apă a acestor comori.
  • Vrăjitoarele folosesc deseori aurul, considerat aducător de virilitate, bunăstare şi longevitate. Celor care nu au încredere în forţele proprii le este recomandat să poarte amulete realizate din aur sau chiar bijuterii din aur.
  • Aurul pur nu cauzează iritaţii ale pielii şi nici alergii, chiar dacă este ingerat. Se pare că unele băuturi spirtoase conţin urme din acest metal. Pe de altă parte, aurul aflat în aliaje, cum este cel folosit la realizarea bijuteriilor, poate fi alergen.
  • Dacă adori aurul şi nu te mulţumeşte să îl porţi doar sub formă de bijuterii, poţi chiar să îl mănânci presărat pe pizza.  Un restaurant exclusivist din SUA are în meniu pizza cu praf de aur. O porţie din luxoasa mâncare costă 4.000 de dolari. În mod ciudat, există şi pofticioşi care cheltuiesc bani să guste aşa ceva.
  • Aurul nu te face doar mai bogat sau mai frumos, ci şi mai liniştit şi mai deştept. Se pare că persoanele care îşi administrează aur coloidal, supranumit şi „apa de aur” trăiesc mai mult, sunt mai sănătoase şi au o gândire mai limpede. Se credea chiar că acest amestec poate vindeca orice boală şi ajută persoanele care au suferit atacuri cerebrale. Aurul coloidal este o solutie din apă demineralizată care conţine particule mici de aur.
Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Uranissima. Previziuni Săgetător pentru săptămâna 18-24 februarie 2019
Comentarii