Decizia lui Gherman vine după ce premierul Viorica Dăncilă, lider al PSD, a anunţat că nici Executivul şi nici partidul nu susţin propunerea legislativă, deşi este semnată de mai mulţi parlamentari de la PSD.

Săptămâna trecută, un număr de 73 de deputați și senatori, marea majoritate de la PSD, au depus în Senat „Legea recunoștinței între generații”, care îi obligă pe români să-și susțină financiar părinții aflați în nevoie. Dacă nu va exista un contract între părinți și copii, judecătorii pot fixa o sumă de până la 20% din veniturile lunare ale copiilor.

Proiectul a fost depus la Camera Deputaților în data de 27 iunie, iar pe 1 iulie a fost prezentat în Biroul Permanent și înaintat la Senat.

Inițiatorii susțineau în nota de fundamentare că noul Cod Civil prevede deja pensia de întreținere, dar nu există o prevedere expresă care să oblige la întreținerea părinților. Aceasta putea fi obținută doar prin decizie judecătorească.

Dumitru Gherman, deputat PSD de Bihor, explica, joi, pentru Libertatea, intenţia din spatele proiectului de lege prin care românii vor fi obligați să își susțină material părinţii şi bunicii, la bătrâneţe.

Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
Recomandări
Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
 

„Ideea mi-a venit de la o iniţiativă a Consiliului Uniunii Europene, Parlamentul European (sic!), din 2012, au şi denumit anul îmbătrânirii active şi a solidarităţii între generaţii. De asemenea, un grup de profesori mai în vârstă din Bucureşti şi Oradea, au observat nişte cazuri, ce-i drept particulare, în care mulţi părinţi sau bunici, care şi-au crescut copiii, nepoţii, cu mari sacrificii, li se întâmplă ce se spune la români, câteodată, că nu ştii ce creşti, şi nu mai dau nici măcar un telefon”, a spus deputatul.

Ad placeholder

Citeşte şi: POVEȘTI DIN BUCUREȘTI / Ambiția de a avea un palat mai frumos decât cel regal. Istoria negustorului Nicolae Stănică, devenit Cesianu, amic al regelui Carol IMario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI