MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2013 17:57

Libertatea a intrat în cavoul familiei liderului romilor, Nicolae Păun | FOTO

Distribuie

Dacă treci pe aleea centrală a Cimitirului Ghencea e greu să nu remarci construcţia de culoarea untului, înconjurată de îngeri aurii, pe uşa căreia e un chip de femeie. Aflat la câţiva metri de mormântul foştilor dictatori Nicolae şi Elena Ceauşescu, monumentul adăposteşte trupurile părinţilor liderului romilor Nicolae Păun. Libertatea a reuşit să deschidă uşa cavoului şi să vadă ce conţine locul de odihnă veşnică şi de reculegere al familiei Păun. În interior, deasupra catafalcului din sticlă mată cu îngeri aurii, tronează fotografia mamei politicianului, înconjurată de zeci de candele, de flori, de icoane, şi de fotografii de familie. Pereţii sunt îmbrăcaţi în faianţă strălucitoare, iar tavanul din sticlă, cu chipul Fecioarei Maria, este luminat. Cavoul este conectat la energie electrică şi a fost dotat cu alarmă, după ce a fost călcat de hoţi în două rânduri.
”Am încercat să îmi arăt, alături de fratele şi de sora mea, recunoştinţa pentru părinţi, care, cu toate că au fost nişte oameni simpli, ne-au crescut cum au ştiut ei mai bine. I-am iubit şi îi iubesc enorm, iar dacă eu sunt ceea ce sunt, asta li se datorează lor, pentru că au făcut eforturi imense pentru mine. Am considerat că este de datoria mea să fac şi eu cât de cât ceva pentru ei şi să aibă un loc de odihnă demn de iubirea pe care mi-au dăruit- o. Îi sfătuiesc pe toţi oamenii să-şi iubească părinţii şi familia şi să se dăruiască acestora total”, ne-a spus deputatul. Nicolae Păun merge adesea la cimitir şi se reculege în cavoul familiei, pe unul din jilţurile de lângă catafalc şi spune că întotdeauna se simte liniştit când pleacă de acolo.
Deşi nu vorbeşte despre cât a investit în amenajarea monumentului din cimitir, suma estimată este impresionantă pentru orice om de rând: peste 12.000 €.

A construit şi o biserică în memoria părinţilor săi


Aceasta este biserica pe care deputatul a construit-o în cartierul Rahova din Bucureşti
Tot în semn de preţuire pentru părinţii săi, Nicolae Păun a ridicat o biserică în cartierul Rahova, pe strada Malcoci, unde funcţionează şi o cantină socială, iar în scurt timp, deputatul va construi şi un after school pentru copii care nu au posibilităţi materiale, unde micuţii vor primi şi câte o masă caldă.
fotografii: Gabriel Miron
FII SUPORTER ADEVĂRAT! Libertatea te îmbracă în echipamentul Stelei

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii