MENIU CAUTĂ

Libertatea de circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene în Marea Britanie, garantată timp de doi ani după Brexit

Distribuie

Libertatea de circulaţie a cetăţenilor UE, garantată doi ani după Brexit. Libertatea de circulaţie a cetăţenilor UE în Marea Britanie va continua să fie garantată timp de cel puţin doi ani, ca parte a unui acord tranziţional, potrivit presei britanice, informează Mediafax.

Prima rundă a discuţiilor privind separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană s-a încheiat joi, dar până acum nu există date concrete în legătură viitorul cetăţenilor expatriaţi. Poziția Marii Britanii în negocierile privind Brexitul este la fel de fermă ca înainte de alegeri

Unii membri ai Cabinetului Theresa May, inclusiv ministrul de Finanţe, Philip Hammond, susţin că ar fi necesară o perioadă de tranziţie care să protejeze economia.


CITEȘTE ȘI… Povestea omului care a căzut din spațiu și din care a mai rămas doar o bucată carbonizată


Potrivit planurilor lui Hammond, cetăţenii UE ar avea garantată libertatea de circulaţie în UE pe o perioadă de până la doi ani, după Brexit, relatează cotidianul The Times.

Pe de altă parte, o sursă guvernamentală de rang înalt citată de cotidianul The Guardian a declarat că libertatea de circulaţie ar putea fi garantată pe o perioadă de până la patru ani.

Reprezentanţii Guvernului Marii Britanii nu au comentat momentan în mod oficial aceste informaţii.

Durata perioadei de tranziţie este un subiect intens discutat în cadrul Guvernului, Hammond fiind de părere că aceasta ar trebui să dureze „mai mulţi ani”.

Totuși, ministrul britanc al Comerţului, Liam Fox, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că ar fi „foarte fericit” cu o perioadă de tranziţie de doar „câteva luni”.

Marea Britanie este programată să părăsească Uniunea Europeană la finalul lunii martie 2019.


CITEȘTE ȘI… Surpriza lui Tudose: taxe mai mari, fără majorări salariale la stat, salarii reduse la privat


 

Citește mai multe despre Theresa May, BREXIT și UE - Uniunea Europeană pe Libertatea.

Comentarii