MENIU CAUTĂ

Libertatea te ajută. Ce facem cu banii din chiriile încasate pe spațiile comune din bloc?

Distribuie

”Am închiriat trei spaţii din proprietatea comună - două boxe din subsol si o camera mica, la ultimul etaj - unei firme, care le foloseste ca depozite. Cum avem voie să folosim sumele provenite din chiria pe care ne-o plăteşte? Putem completa cu ei fondul de rulment?” (Eugeniu Vasile, Bucureşti)

Răspunde Ottavio Şerbănescu, expert administrare imobile ([email protected], tel.: 021.336.77.44, 0372.97.97.97)

Veniturile obţinute de asociaţia de proprietari din activităţi economice sau din alte activităţi desfăşurate se constituie ca fond special şi se utilizează în exclusivitate pentru îmbunătăţirea confortului și eficienței condominiului, pentru întreținerea și repararea proprietății comune (Legea 230/2007, art. 45 alin. 3).

În aceste venituri intră și cele obţinute din închirierea unor spații aflate în proprietate comună indiviză, a spațiiIor pentru instalarea de reclame și pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum și alte venituri obţinute din orice sursă, în condițile legii.

Acest fond se depune în contul asociaţiei de proprietari, nu se plăteşte proprietarilor, nu poate fi folosit pentru constituirea sau completarea fondului de rulment și nici pentru plata facturilor emise de furnizorii de servicii.

Comentarii