De Valentina Postelnicu,

„E o declaraţie absolut normală, până la urmă, din partea preşedintelui PSD. Doamna Dăncilă spune un lucru: dacă ea va fi candidatul pe care PSD şi-l va dori, îşi va asuma acest lucru în calitate de preşedinte, dar în continuare opţiunea sa rămâne candidatura unui coleg, în principiu cel mai bine clasat în sondajele de opinie care se fac în această perioadă, în analizele sociologice care ne arată nu neapărat cel mai bine clasat, ci potenţialul candidat pe care şi-l doresc românii. Eu consider că în acest moment, PSD trebuie să ia o decizie legată mai strâns de dorinţa românilor”, a declarat Gabriel Zetea, joi, la RFI.

Liderul PSD Maramureş a adăugat că, în cazul în care din analiza PSD reiese că Viorica Dăncilă este în opţiunea de vot a românilor, atunci bineînţeles că partidul va susţine o candidatură a acesteia pentru un mandat la Cotroceni.

”Dacă PSD, în urma analizei, cercetărilor sociologice care se desfăşoară, va observa că opţiunea românilor este îndreptată mai mult înspre doamna Dăncilă, da, evident că vom face acest lucru. Ne dorim să găsim cel mai bun candidat, alături de partidele care se află în opoziţie faţă de preşedintele Klaus Iohannis”, a explicat Zetea.

Buzatu: „Viorica Dăncilă a exprimat o ipoteză care are un anumit grad de plauzibilitate foarte înalt dat fiind faptul că este preşedintele partidului şi prim-ministru al României”

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost întrebat, la Digi24, dacă sunt presiuni în PSD pentru ca Viorica Dăncilă să candieze la prezidenţiale.

„Ideea pe care a exprimat-o doamna prim-ministru în interviul către DC News nu este a unor presiuni care să fie făcute asupra domniei sale pentru a candida, ci pur şi simplu a exprimat o ipoteză care are un anumit grad de plauzibilitate foarte înalt dat fiind faptul că este preşedintele partidului şi prim-ministru al României la momentul acesta. Şi aşa cum ştim în toate partidele, prima şansă o au cei care îndeplinesc funcţia de preşedinte, dacă sunt personalităţi politice recunoscute, funcţia de preşedinte al partidului şi dacă mai au şi funcţii statale sigur că această şansă se maşinizează”.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

Întrebat dacă Viorica Dăncilă ca deconta un viitor rezultat slab la prezidenţiale, Dumitru Buzatu a afirmat că depinde de condiţii.

„Dacă această ipoteză va deveni efectivă, depinde în ce condiţii se va produce această, dacă asta va fi una dintre condiţii, sigur că atunci doamna Dăncilă va avea posibilitatea să spună dacă doreşte să candideze sau nu, poate că nu aceasta va fi condiţia ca să părăsească funcţia guvernamentală, sunt foarte multe lucruri de discutat, dar deocamdată este doar o ipoteză enunţată”, a explicat Buzatu.

Citeşte şi:
Doi români, o femeie și fiul ei de 8 ani, au murit în urma unei furtuni care a lovit Halkidiki! E stare de urgență în nordul Greciei | VIDEO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri