De Adrian Ilie,

Alți trei au primit pedepse cu suspendare. Toți acuzații au fost achitați pentru cea mai serioasă acuzație, aceea de rebeliune, întrucât încercarea de secesiune nu a fost condusă prin intermediul unor acte de violențe organizate. Oriol Junqueras, adjunctul liderului separatist Carles Puigdemont, a primit cea mai mare pedeapsă, de 13 ani.

Pronunțarea sentințelor în lotul celor acuzați după încercarea nereușită de secesiune a Cataloniei din 2017 are într-un climat tensionat, fiind așteptate proteste pe străzile Barcelonei, capitala celei mai bogate regiuni a Spaniei.

Atât guvernul de la Madrid, cât și separatiștii au postat pe rețelele de socializare versiunile proprii privind procesul de la Curtea Supremă. Catalanii susțin că liderii lor sunt vicitmele unui proces motivat politic, în timp ce guvernul central afirmă că procedurile judiciare s-au făcut cu respectarea strictă a legii.

”Singurul verdict pe care îl vom accepta este achitarea”, a spus avocat lui Carles Puigdemont, liderul partidului separatist de centru-dreapta din Catalonia. În schimb, în mesajul guvernului apar mai mulți miniștri din guvernul lui Pedro Sanchez care apără sistemul democratic al Spaniei. Prmeierul Sanchez descrie Spania ca una dintre ”cele mai libere și mai sigure țări din lume”.

Sursă foto: EPA

Citeşte şi:

FOTO| Proteste de amploare în Barcelona. Zeci de răniți în timp ce premierul Spaniei se întâlnea cu liderul Cataloniei

Un puternic incendiu de pădure a izbucnit în Catalonia. 20.000 de hectare de teren sunt în pericol (FOTO & VIDEO)

FOTOREPORTAJ/ Românii din două localități spaniole se întâlnesc duminica să joace fotbal. Sărbătoresc victoria cu mici, cabanoși, bere iberică și țuică de Pitești!

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă