Mergi direct la conținut »
Litoralul românesc, aflat în paragină, se bucură de aprecierea ministrului Turismului
Ştiri Libertatea > Ştiri > Litoralul românesc, aflat în paragină, se bucură de aprecierea ministrului Turismului

Litoralul românesc, aflat în paragină, se bucură de aprecierea ministrului Turismului

Litoralul românesc, aflat într-o situație deplorabilă, după cum Libertatea a semnalat de foarte multe ori, reușește să se ridice la nivelul exigențelor exprimate de ministrul Turismului cât și de președintele Consiliului Județean Constanța.

De Paul Barbu,

Cei doi sunt foarte mulțumiți de starea în care se află în momentul de față litoralul, cu mențiunea că „s-ar mai putea face câteva îmbunătățiri”. Cei doi, nu au contenit să laude stațiunea Mamaia și localitatea Vama Veche, care va ajunge în curând stațiune de interes național.

Ministrul a fost atât de mândru de Vama Veche, pentru că „este o localitate care a ajuns cunoscută la nivel mondial”, încât în timpul conferinței de presă, i-a înmânat o diplomă de merit primarului din comuna Limanu, de care aparține Vama Veche.

„Anul trecut, Vama Veche a avut 1,1 milioane de turiști. Este un lucru cu care trebuie să ne mândrim, mai ales că aceasta ajuns cunoscută la nivel mondial”, a spus ministrul. Cu toate acestea, adevărul este cu totul altul, când vine vorba de investiții în infrastructură și locuri de cazare.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a recunoscut și el, după conferință, mai cu jumătate de gură faptul că, deși în vechile stațiuni s-au făcut ceva invetiții în hoteluri, în localitățile Eforie situație este cu totul dezastruoasă.

S-a deschis sezonul, dar nu s-a deschis

Bogdan Trif, este mândrul și de faptul că litoralul românesc și-a deschis sezonul estival, chiar dacă mai bine de jumătate dintre hoteluri sunt închise. „Nu pot să-i oblig eu pe hotelieri să își deschidă hotelurile, în condițiile în care nu sunt clienți”, spunea ministrul. Cu toate acestea, hotelierii nu sunt pregătiți pentru deschiderea sezonului nici la 1 iunie.

Dat afară din SRI, fostul general Alexandru Sas a importat, prin firma soției, 2,2 milioane de măști pentru COVID-19 din China, care au ajuns la preț dublu la Unifarm și în spitale
Recomandări

Dat afară din SRI, fostul general Alexandru Sas a importat, prin firma soției, 2,2 milioane de măști pentru COVID-19 din China, care au ajuns la preț dublu la Unifarm și în spitale

 

Terasele nu sunt aranjate, hotelurile nu au angajat încă tot personalul de care au nevoie, iar plajele nu sunt amenajate mai deloc. Spre deosebire de noi, vecinii de la sud, deja sunt în sezon, lucrările pentru amenajarea litoralului bulgăresc începând serios încă din lunile martie și aprilie.

Se împart voucherele de vacanță

Noile vouchere de vacanță pentru bugetari deja au fost printate și, în cel mai scurt timp, vor fi distribuite către anagajații de la stat. Și chiar dacă se vor face fraude cu ele, ministrul este mulțumit de acest lucru „pentru că banii vor ajunge tot la stat”, a anunțat ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferință de presă.

Circa 1,2 milioane de vouchere de vacanță vor ajunge la destinatari în următoarele zile, acestea având o valoare nominală de 1450 de lei. Mai mult, tichetele sunt sub forma a 29 de file, fiecare filă având o valoare de 50 de lei. Pe acestea sunt inscripționate numele și prenumele beneficiarului, dar și codul numeric personal al acestuia.

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche

Close
Închide
  Close