Mergi direct la conținut »
Localităţi din Mehedinţi, poluate de praful de cărbune de la o termocentrală în faliment
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Localităţi din Mehedinţi, poluate de praful de cărbune de la o termocentrală în faliment

Localităţi din Mehedinţi, poluate de praful de cărbune de la o termocentrală în faliment

În mai multe localităţi din Mehedinţi, o simplă adiere de vânt face ca aerul să fie irespirabil. Mai exact, ridică un nor de cenușă de cărbune şi zgură de la Termocentrala de la Halânga, aflată în faliment, şi îl poartă pe o arie de câţiva kilometri.

Problemele oamenilor pornesc de la halda de steril a termocentralei de la Halânga. Praful de acolo ajunge în gospodăriile din Răscoleşti, Halânga, Dudaşul Cerneţiului, Piatra Albă şi chiar în oraşul Drobeta Turnu Severin.

„De când s-a făcut combinatul, noi am tot suportat. Dar acum, de când s-a închis, tot praful ăla vine încoace. Măcar înainte îl mai ducea, îl mai umezea, îl mai făcea, acum, nimic”, este mesajul transmis de un localnic, potrivit Observator.tv. Societatea este în faliment din 2016. Este în faliment judiciar şi urmează să se stabilească cine se face vinovat de apariţia acestei situaţii.

Citește și

Kassandra, fiica lui Iosif Rotariu, se pregătește pentru a 50-a operație! Va fi o intervenție chirurgicală în premieră mondială

 

Close
Închide
  Close