De Cristina Sterian,

Hotărârea a fost luată vineri într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar măsura va fi pusă în practică începând de luni, 6 aprilie. Astfel, de la această dată, în mijloacele de transport si toate spaţiile publice (spații comerciale, piețele agroalimentare, instituții publice, șantiere în lucru, etc.) purtarea mijloacelor de protecție a feței și nasului devine obligatorie.

”Important în acest moment e să evităm transmiterea comunitară. De aceea devine obligatorie purtarea unei măști sau a unui sistem de protecție, indiferent cum este confecționat, numai să ne acoperim gura și nasul atunci când ne aflăm în spații agglomerate. Nu dispunem de o mască, putem avea una din bumbac, o eșarfă, orice alt mijloc doar pentru a nu transmite virusul și a evita transmiterea comunitară”

Gabriel Avrămescu, prefect de Galaţi

”Administratorii și conducătorii instituțiilor sunt responsabili de a nu permite cetățenilor accesul în mijloacele de transport și incintele clădirilor și spațiilor enumerate fără măștile de protecție” se arată în hotărârea CJSU.

În județul Galați, 90 de persoane au fost confirmate până acum cu COVID-19. Județul a înregistrat și două decese, în timp ce cinci bolnavi au fost declarați vindecați. De asemenea, 19 cadre medicale, medici, asistenți, personal auxiliar din spitalele gălățene, au fost confirmate până acum cu COVID-19.

Citeşte şi:

Un poștaș din Suceava, orașul închis de autorități, este singura alinare a bătrânilor izolați: ”Eu sunt familia lor acum”

Ce medicamente esenţiale lipsesc sau vor lipsi în scurt timp din secţiile de terapie intensivă din toată Europa. Prea puţin paracetamol în 19 ţări

Cum arată România în carantină văzută prin Google Maps. Județul în care oamenii ies cel mai des la cumpărături

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor