Mergi direct la conținut »
Loredana Griguța, ofițer de securitate la aeroportul din Bologna: ”Aici autoritățile sunt pregătite și fac tot ce pot ca să liniștească oamenii. Iubesc pământul și țara asta!”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Loredana Griguța, ofițer de securitate la aeroportul din Bologna: ”Aici autoritățile sunt pregătite și fac tot ce pot ca să liniștească oamenii. Iubesc pământul și țara asta!”

Loredana Griguța, ofițer de securitate la aeroportul din Bologna: ”Aici autoritățile sunt pregătite și fac tot ce pot ca să liniștească oamenii. Iubesc pământul și țara asta!”

Fostă luptătoare de Muay Thay și box thailandez, Loredana Griguța (34 de ani) s-a născut la Roman, în Neamț, dar a copilărit în Maramureș, la Tg. Lăpuș. Stabilită de 15 ani în Italia, țară a cărei cetățenie o are, ”Lora” mai face sport doar ca hobby, fiindcă e ofițer vamal la aeroportul Marconi din Bilogna.

De Mihai Toma,

  • Bologna e în Emilia-Romagna, în nordul Italiei, are 389.261 de suflete și e la doar 80 de kilometri de Monselice, localitate în care s-au consemnat deja două cazuri de îmbolnăvire cu noul virus chinezesc.
  • Situația din Italia, acolo unde coronavirusul a făcut deja 11 victime, iar peste 330 de persoane sunt confirmate ca fiind infectate îngrijorează pe toată lumea.

”Aici situația e calmă, totul e în regulă la aeroport, colaborăm cu protecția civilă. Sunt luate toate măsurile de precauție. Avem măști la dispoziție când lucrăm”, explică Loredana.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Zborurile sunt controlate de personal calificat. Deocamadată, mulțumim lui Dumnezeu, nu sunt cazuri persoane infectate cu coronavirus la Bologna și noi suntem, cât de cât, liniștiti.

Loredana Griguța:

”Pe plan personal, totul e foarte bine, am avansat în funcție. Iubesc pământul și țara aceasta!”, completează fosta luptătoare.

”Personal, sper să treacă perioada asta care este mai mult prost mediatizată decât dificilă. Aici, autoritățile sunt pregătite și fac tot ce pot ca să liniștească oamenii. Oricum mergem înainte, vom vedea ce va fi”, a mai spus Loredana.

A plecat din țară în 2005, din cauză că n-a avut bani să termine Facultatea de Limbi Străine la Baia Mare

La 15 ani, Loredana era deja campioană regională în România. Dar, din cauză că n-a avut bani să-și termine facultatea la Baia Mare, a decis să plece în Italia: ”Intrasem la Facultatea de Limbi Străine, dar n-am avut posibilități să continuu! Așa că am decis să plec din țară, nu avea nimic de pierdut”.

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”
Recomandări

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”

 

Ajutată de una dintre surorile ei, care era deja în Italia, Lori a ajuns, în 2005 în Italia, întâi la Florența, unde a muncit ca menajeră și a învățat limba. S-a înscris la Universitatea din Bologna, pentru a-și îndeplini visul din țară.

Dublă campioană națională în Italia, antrenoare și arbitru

În 2011, nemulțumită de siluetă, s-a reapucat de artele marțiale. Întâi box thailandez, apoi Muay Thai. A fost dublă campioană națională în Italia, ulterior și-a luat diploma de antrenoare de Muay Thai și atestatul de arbitru.

Își aduce aminte cu nostalgie cum a trecut de la munca de gestionar la un magazin de telefonie în Bologna, la poziția de ofițer vamal: ”Mi-am depus CV-ul, am avut parte de examene dificile, dar, în 2015, am fost angajată la Departamentul Security al Aeroportului Marconi, din Bologna”.

Doi jurnaliști polemizează în legătură cu românii din diaspora. „Nu sunt «sclavi» și nici «mână de lucru ieftină»”
Recomandări

Doi jurnaliști polemizează în legătură cu românii din diaspora. „Nu sunt «sclavi» și nici «mână de lucru ieftină»”

 

”Iubesc România, dar nu e de ajuns pentru a mă convinge să mă întorc definitiv în țară”

Viața este pentru toți un ring, iar fiecare duce lupta lui. Acesta a fost drumul meu. Îmi iubesc și îmi respect țara de origine, istoria și faptele strămoșilor noștri, dar, în momentul de față, nu e de ajuns pentru a mă face să revin definitiv în România.

Loredana Griguța:

E recunoscătoare antrenorului ei de Muay Thai, Carlo DiPaola, și celui de la box, Andrea Mazza, actualul ei prieten.

Încheie un mesaj pentru cei mici: ”I-aș sfătui pe toți părinții să-și înscrie copii la sport, în special la arte marțiale. Pe mine m-a ajutat mult, m-a învățat să mă concentrez, să judec lucrurile mai rațional și fizic vorbind, devii mai sănătos”.


Close
Închide
  Close