De Raluca Diaconu,

„Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă.

Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale).

Orice  altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului”, anunță CNAIR, într-un comunicat.

Autoritățile au decis deschiderea circulației pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, după vizita pe care ministrul Transporturilor a efectuat-o marți în Hunedoara. Răzvan Cuc s-a plimbat pe cei 43 de kilometri de autostradă care puteau fi dați în folosință încă de luni.

Bretelele de acces de pe acest tronson țin însă de lotul 3, astfel că Ministerul Transporturilor și CNAIR au cerut o recepție parțială pentru cele două bretele.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

„Se deschide lotul 4, iar CNAIR va prelua prin proces-verbal de predare-primire, temporar, zona de 800 de metri care conține și bretelele de acces, pentru a putea face descărcarea și CNAIR să gestioneze traficul, răspunzînd de deteriorări de parapeți, marcaje și semnalizare verticală, în caz de deteriorări din cauza traficului. Partea de drum, de structură, rămâne în continuare în responsaboilitatea constructorului, asta nu împiedică practic recepția și nici garanția de bună execuție”, au precizat sursele din CNAIR pentru Libertatea.

Imagine de pe autostrada Lugoj-Deva

Lotul 3 și lotul 4 cuprind 43 de km din Autostrada Vestului. CNAIR a făcut recepția doar pe lotul 4, de 22 de kilometri, care leagă Ilia de Șoimuș.

Lotul 3, de 21 de km, de la Ilia la Holdea, încă nu a fost inspectat de CNAIR deoarece consultantul a descoperit lucrări neconforme.

Ministrul Răzvan Cuc a stabilit termenul de joi, 22 august, pentru remedierea disfuncționalităților, precizând că tronsonul va fi dat în circulație până la finele lunii.

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis
Recomandări

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis

Autostrada Lugoj-Deva trebuia să fie gata din 2016

Cuc a acuzat de șantaj constructorul spaniol al lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. El a explicat că a cerut o prelungire a perioadei de garanție de la 4 la 10 ani pentru autostrada Lugoj-Deva, în baza căreia să fie remediate problemele identificate. Dacă firma nu va accepta prelungirea, se va ajunge la rezilierea contractului.

Șantierele pe ambele loturi au fost deschise încă din 2013. Pe Autostrada Vestului ar fi trebuit să se circule complet din 2016, dar lucrările nu sunt gata nici după șase ani.

Sunt probleme și cu cei 10 km de șosea de mare viteză dintre Holdea și Margina, unde trebuie construite tuneluri pentru urși. Lucrările au fost scoase la licitație pe acest tronson abia vara aceasta.

Până când vor fi gata, șoferii vor coborî de pe autostradă la Margina și de acolo vor circula pe drumul național.

Lotul 4 a costat 419,39 milioane de lei fără TVA, de lucrări ocupându-se asocierea Tehnostrade – Spedition UMB. Lotul 3 are costuri totale de 579,92 milioane de lei fără TVA, iar constructor este asocierea C Teloxim Con SRL – COMSA SA – Aldesa Construcciones SA- Arcadis Eurometudes SA.

Citeşte şi:

Ministrul Transporturilor acuză constructorul autostrăzii Lugoj-Deva de șantaj

VIDEO/ Lecția de infrastructură. Cărăbuș, primul tramvai mecanizat din România, a fost construit în timp-record, cu capital privat

Drumurile „criminale” din România, subiectul unui reportaj BBC despre țara cu cele mai multe accidente rutiere mortale din Europa

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate