De Valentina Postelnicu,

Orban: „Ne adaptăm, dacă va fi necesar să adoptăm un act normativ, o să îi chemăm din vacanţă!”

UPDATE ora 15.20 Premierul Ludovic Orban a comentat, marţi, votul din comisii, afirmând că Guvernul va chema Parlamentul din vacanţă pentru a adopta proiectele.

” Cred că există un singur precedent! Ne adaptăm, dacă va fi necesar să adoptăm un act normativ, o să îi chemăm din vacanţă. Nu e niciun fel de problemă. Emitem ordonanţe şi, odată cu emiterea de ordonanţe trebuie să vină din vacanţă. Dacă nu vor să aibă vacanţă, putem face şedinţă de guvern în fiecare zi din ianuarie şi putem în fiecare zi din ianuarie să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară prin adoptarea de ordonanţe de urgenţă, dacă dânşii consideră că trebuie să abroge legea”, a spus Orban.

El a continuat: „Nu cred că îşi vor dori să nu se dea reglementări cu caracter de lege în domenii în care ulterior statul ar trebui să plătească despăgubiri. S-ar putea să ne supărăm să ne îndreptăm împotriva parlamentarilor care nu ne-au dat dreptul de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare”, a spus Ludovic Orban.

La vot, s-au înregistrat 26 de voturi ”pentru” raport de respingere, 20 – „împotrivă” şi două abţineri.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Preşedintele Comisiei juridice, Nicuşor Halici, a explicat că propunerea de respingere a venit pentru că domeniile pentru care Guvernul intenţionează să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară vizează şi legi organice, lucru interzis de lege.

„Dacă votul negativ din Comisia juridică şi cea de buget pe proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară nu va fi corectat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, Cabinetul Orban va fi forţat în luna ianuarie să adopte ordonanţe de urgenţă şi să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru fiecare OUG în parte”, a avertizat vicepremierul Raluca Turcan.

Ea a făcut un apel la parlamentarii care au respins legea de abilitare a Guvernului ca miercuri să susţină retrimiterea proiectului la comisii.

”Cine îşi imaginează că, prin respingerea legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, va bloca Guvernul să lucreze se înşală. Dacă votul de astăzi din Comisia juridică şi cea de buget nu va fi corectat mâine, în plenul Camerei Deputaţilor, Guvernul Orban va fi forţat în luna ianuarie să adopte ordonanţe de urgenţă şi să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru fiecare OUG în parte. Fac un apel către parlamentarii care au respins legea de abilitare a Guvernului ca mâine să susţină retrimiterea legii la comisii şi corectarea unui demers politic greu de înţeles, în condiţiile în care România şi românii au nevoie de un guvern care să muncească”, a scris Turcan marţi pe Facebook.

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile