Mergi direct la conținut »
Lucian Şova o contrazice pe Lia Olguţa Vasilescu, despre blocajul de la Transporturi: Sunt încă ministru!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Lucian Şova o contrazice pe Lia Olguţa Vasilescu, despre blocajul de la Transporturi: Sunt încă ministru!

Lucian Şova o contrazice pe Lia Olguţa Vasilescu, despre blocajul de la Transporturi: Sunt încă ministru!

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a făcut, joi, o conferință de presă la sediul ministerului. El a contrazis-o pe Lia Olguţa Vasilescu, care afirmase, în urmă cu o zi, că de joi activitatea în Ministerul Transporturilor este blocată, pentru că nu se poate prelungi interimatul. Şova spune că mandatul său este în continuare valabil și că rămâne în continuare ministru, până când în Monitorul Oficial va apărarea decizia de eliberare a sa din funcţie. El şi-a dat demisia pe 22 noiembrie, însă a rămas în funcţie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze cererile de revocare din funcţie, trimise de premierul Viorica Dăncilă, pentru Paul Stănescu şi pentru el.

De Valentina Postelnicu,

 ”Bună ziua! Mă numesc Lucian Șova și sunt ministrul Transporturilor”, a spus Șova, în conferinţă.

El a precizat că este în continuare ministru al Transporturilor. ”Până la apariția unui decret prezidențial de eliberare din funcție sun Lucian Șova și sunt ministrul Transporturilor. Știu bine ce fac și fac bine ce știu”, a spus el.

De altfel, ministrul s-a aflat la Bruxelles, în această săptămână, unde a preluat ştafeta preşedinției Consiliului Uniunii Europene pe domeniul transporturilor de la omologul său, ministrul austriac Norbert Hofer.

La Bruxelles a fost ultima reuniune a miniştrilor transporturilor din UE sub actuala preşedinție a Austriei.

După ce şi-a înaintat demisia, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi-a continuat activitatea la minister. El s-a deplasat chiar şi pe teren, controlând stadiul lucrărilor pe şantierul autostrăzii A3, la intrarea în Bucureşti (intersecția cu Şoseaua Petricani).

„Am venit să evaluez, dacă va fi respectat termenul de 1 Decembrie. Sunt extrem de nemulțumit de modul în care antreprenorul îşi îndeplineşte obligațiile. Voi lua cele mai severe măsuri împotriva acestui constructor. Lucrările au întârziat din cauza lenei şi a slabei mobilizări, pentru că, de 5 luni, nu mai are nicio barieră administrativă. (…) Vreau ca înainte de sărbătoarea națională să deschidem traficul pe acest segment”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Şova, la sfârşitul lunii noiembrie.

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat că de joi Ministerul Transporturilor va fi blocat pentru că încetează mandatul ministrului Lucian Şova şi nu se mai poate nimi un interimar, pe post, în urma refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a numi un nou ministru, în persoana lui Mircea Drăghici.

Citeşte şi:

Close
Închide
  Close